Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe partitie door Gparted wordt niet herkend door XP

Anoniem
laurens_58
2 antwoorden
 • Ik heb met UBUNTU Gparted mijn HD (Maxtor ATA) van een nieuwe extended partitie voorzien. Precies zoals beschreven in comp totaal februari.
  Logische partitie daarin gemaakt NFTS (later ook FAT 32 geprobeerd)
  werkt prima, maar…
  XP gestart en verkenner ziet geen nieuwe partitie. Systeminfo laat mooi een nieuwe partitie zien met vele GiB aan ruimte.
  Hoe krijg ik de nieuwe partitie in verkenner in beeld zodat ik mijn data erop kan zetten???
  (Ik kan ook nog flags meegeven in Gparted, zowel als ik niets aangeef als LBA, maakt dat niets uit, ennuh er is maar 1 boot partitie. Wat betekenen die flags eigenlijk?)
  Moet die partitie alsnog geformateerd worden? en zoja hoe moet dat als ik 'm niet zie?

  bvd. Laurens
 • [quote:21bb316df6="laurens_58"](Ik kan ook nog flags meegeven in Gparted, zowel als ik niets aangeef als LBA, maakt dat niets uit, ennuh er is maar 1 boot partitie. Wat betekenen die flags eigenlijk?) [/quote:21bb316df6] Met die Flags kun je een partitie bijvoorbeeld "hidden" (onzichtbaar maken voor XP) of "bootable" maken. Zie ook deze info http://hevnikov.com/blog/2006/12/24/triple-boot-qa-2/
  [quote:21bb316df6="laurens_58"] Moet die partitie alsnog geformateerd worden? en zoja hoe moet dat als ik 'm niet zie? [/quote:21bb316df6] Als je 'm geformatteerd hebt via Gparted, zou het al moeten werken. Je zou ook kunnen formatteren in Windows schijfbeheer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.