Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2e harde schijf wordt niet kerkend

Anoniem
Passer
13 antwoorden
 • Ik heb een vraag over een probleem met een tweede HD die niet door windows verkenner, door computerbeheer/schijfbeheer en in de BIOS worden herkend. Dit probleem kreeg ik nadat ik Windows XP opnieuw had geinstalleerd. Daarvoor werd de harde schijf wel herkend. Wat kan ik hier aan doen?

  Ik dank jullie voor jullie hulp!!!!
 • Ik durf het bijna niet te vragen ,maar zit die hdd op een ide controller ,want dan moet je eerst de drivers downloaden ,zoals van promise enzo .
  Als die 2e hdd op uw moederbord zit heb ik niets gezegt :wink:
 • <KNIP>
 • [quote:ffce2cad90="Yocto"]Ik durf het bijna niet te vragen ,maar zit die hdd op een ide controller ,want dan moet je eerst de drivers downloaden ,zoals van promise enzo .
  Als die 2e hdd op uw moederbord zit heb ik niets gezegt :wink:[/quote:ffce2cad90]

  TS schreef dat ie het daarvoor wel deed, bij slechts een nieuwe XP installatie niet dus ik denk niet dat er fysiek iets veranderd is.

  Wat je overigens kunt proberen…is via apparaatbeheer alle aanwezige hdd's verwijderen en het systeem koud opstarten (daarmee bedoel ik: pc uitzetten en opnieuw opstarten), daarna zou het best eens kunnen dat de bewuste hdd wel automatisch gevonden wordt. Kijk ook gelijk even of alle kabels goed vast zitten.
 • [b:df41deec60]rsweres:[/b:df41deec60][quote:df41deec60]TS schreef dat ie het daarvoor wel deed, bij slechts een nieuwe XP installatie niet dus ik denk niet dat er fysiek iets veranderd is.[/quote:df41deec60]Maar de TS schreef ook:[quote:df41deec60]een tweede HD die niet (……..) in de BIOS worden herkend.[/quote:df41deec60]Dus ik gok toch op een harwareprobleem en zou het in eerste instantie niet in Windows zoeken maar inderdaad eens goed naar de aansluitingen van die HD en/of de BIOS-instellingen kijken.

  Gr,
  Jim
 • Is de harde schijf SATA of IDE?
 • [quote:6a8c29e1fc="Jim van Zweeden"][b:6a8c29e1fc]rsweres:[/b:6a8c29e1fc][quote:6a8c29e1fc]TS schreef dat ie het daarvoor wel deed, bij slechts een nieuwe XP installatie niet dus ik denk niet dat er fysiek iets veranderd is.[/quote:6a8c29e1fc]Maar de TS schreef ook:[quote:6a8c29e1fc]een tweede HD die niet (……..) in de BIOS worden herkend.[/quote:6a8c29e1fc]Dus ik gok toch op een harwareprobleem en zou het in eerste instantie niet in Windows zoeken maar inderdaad eens goed naar de aansluitingen van die HD en/of de BIOS-instellingen kijken.

  Gr,
  Jim[/quote:6a8c29e1fc]

  Maar hij zei dus ook: "..Dit probleem kreeg ik nadat ik Windows XP opnieuw had geinstalleerd. Daarvoor werd de harde schijf wel herkend. Wat kan ik hier aan doen? …" Dus?
 • [quote:138c2460a4="rsweres"][quote:138c2460a4="Yocto"]Ik durf het bijna niet te vragen ,maar zit die hdd op een ide controller ,want dan moet je eerst de drivers downloaden ,zoals van promise enzo .
  Als die 2e hdd op uw moederbord zit heb ik niets gezegt :wink:[/quote:138c2460a4]

  TS schreef dat ie het daarvoor wel deed, bij slechts een nieuwe XP installatie niet dus ik denk niet dat er fysiek iets veranderd is.
  .[/quote:138c2460a4]


  Als je je schijf formateerd en opnieuw windows erop zet ,dan werken mijn 2 promise kaartjes niet meer, en ook de 5 schijven die daar op zitten ,daar zat ik aan te denken ,mischien dat hij ide controller in zijn pc had .
  Kans is niet groot ,weet ik ook :D
 • Kan allemaal best zijn en iedereen heeft gelijk maar ik blijf beweren dat het ding toch eerst in het BIOS zal moeten opduiken voordat je ook maar iets met drivers kunt gaan doen.

  Gr,
  Jim
 • Heb je wel ingesteld of het een master of slave moet zijn dat kan je achter op je hdd doen door middel van een pinnetje als je 1 hdd master is moet de 2de hdd slave zijn. Mits ze op dezelfde kabel zitten aangesloten wat meestal het geval is
 • [quote:05e90b8450="Jim van Zweeden"]Kan allemaal best zijn en iedereen heeft gelijk maar ik blijf beweren dat het ding toch eerst in het BIOS zal moeten opduiken voordat je ook maar iets met drivers kunt gaan doen.

  Gr,
  Jim[/quote:05e90b8450]

  Ik weet het ook niet helemaal zeker ,maar de ide controller heeft een eigen bios,dus mischien komt die niet in je pc bios te staan,die hardeschijven :wink:
  Ik heb 2 goedkope ide controllers van promise ,en het duurt best lang voordat de 3 biosen klaar zijn met opstarten :P
 • 'k heb ook een pci-kaart met ide's en die doet eerst zijn controlewerk en pas daarna kan je in de bios.
  Dus zou wel eens aan die drivers kunnen liggen
 • Maar de vraagsteller zegt niets over PCI-IDE kaartjes. Gezien hij maar twee schijven heeft is dat ook niet zo waarschijnlijk.
  Maar laat hij eerst even aangeven wat de situatie is.
  Ik zou eerder denken aan loszittende of defecte kabels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.