Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printeradvies gevraagd (laser of niet)

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb de afgelopen jaren diverse inkjetprinters versleten. Ik gebruik ze eigenlijk niet vaak genoeg en dan gaat de boel dichtzitten en uitdrogen en weet ik veel wat voor ellende. Als ik het goed begrijp heb je dat soort probleme niet met een laserprinter! Alleen… wordt een laserprinter juist geadviseerd aan iemand die veel print…!

  Ik zit dus met een dilemma: óf een laserprinter kopen die ik zo nu en dan gebruik, maar die (als dat klopt) het wel over een jaar gewoon doet óf elk jaar een nieuwe inkjetprinter kopen.

  Nou, dat laatste heb ik eigenlijk niet zo'n zin in omdat die inkt ook meestal veel te snel op is. Je blijft cartridges aan het kopen (als je eenmaal iets print).

  Nu viel het me nu pas op (omdat ik er niet eerder op gelet heb) dat laserprinters als spotgoedkoop te krijgen zijn! Vroeger was je echt honderden euro's kwijt maar nu kan je voor onder de 100 al eentje kopen!

  Probleem is dan wel weer dat je van de kleur niets of weinig moet verwachten…

  Mijn vraag is: wat is wijsheid. ;) Ik weet echt niet wat te doen. Ik kan op m'n werk ook printen en da's handig maar niet altijd, vooral als er opeens snel wat geprint moet worden (werkstukken van school voor de kids). Wat is een laserprinter die wel kleur kan doen (leuk genoeg voor werkstukken en dvd-hoesjes, fotokwaliteit is niet nodig) en toch niet AL te duur is…? En klopt het nou echt dat die toner gewoon heel lang (jaren?) goed blijft, ook de kleuren…?
 • Als je niet al te veel kleur print, zou je ook een goedkoop z/w laserprintertje kunnen nemen. En dan kleur elders printen. Kan ook bij diverse winkels en copyshops, is niet eens zo duur.

  Zie ook: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=171180

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.