Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Drives gaan moeilijk open???

Anoniem
Sun-Tzu
5 antwoorden
 • Hallo wij hebben een hele oude computer 1999 om precies te zijn. Altijd goed gedaan enzo. Alleen een keer hebben we een cdbrander erin gedaan en sinds dien gaan de drives moeilijk open. Kan dit doordat de voeding te zwak is?

  Specs:
  Hardeschijf: 12gb IDE harde schijf
  DVD-ROM Speler
  CD Brander
  Diskette station
  128 mb werkgeheugen
  Videokaart onboard
  Geluidskaart onboard
  Besturingssysteem orgineel: Windows 98SE
  Besturingssyteem nu: Windows XP Professionel

  Waar kan dit aanliggen?
 • Mag aannemen dat de dvd-drive op Master en de CD-brander op Slave staat?dan zou het inderdaad wel eens een gebrek aan power kunnen zijn of het werkt allemaal niet zo snel omdat zelfs voor XP het een beetje weinig is, ( geheugen/voeding enz. ). Koppel anders de CD-brander weer eens af en kijk wat er gebeurt.
 • er word bedoeld dat de lades van de dvd/cd spelers niet zo snel open gaan? Dit zou dan zeker een gebrek aan stroom kunnen zijn. Oplossing kan zijn een dvd-brander te kopen (deze kan DVDs en CDs branden en lezen), zo heb je er maar 1 in zitten die stroom nodig heeft. Andere (betere) oplossing zou zijn dat je een nieuwe voeding koopt.
 • [quote:32f1e01a44="Moist.Sun-Tzu"]er word bedoeld dat de lades van de dvd/cd spelers niet zo snel open gaan? Dit zou dan zeker een gebrek aan stroom kunnen zijn. Oplossing kan zijn een dvd-brander te kopen (deze kan DVDs en CDs branden en lezen), zo heb je er maar 1 in zitten die stroom nodig heeft. Andere (betere) oplossing zou zijn dat je een nieuwe voeding koopt.[/quote:32f1e01a44]

  Maar we willen eigenlijk niks kopen voor die computer want de harde schijf kraakt aan alle kanten, computer is eigenlijk te langzaam voor het gebruik van tegenwoordig, zoals met msn 8.1 neemt toch flink wat geheugen in beslag. Dus wat is er een betere optie gewoon nieuwe computer kopen of processor, hardeschijf en voeding vervangen?
 • Gezien de huidige lage prijzen van nieuwe computers zou ik er zeker geen euro meer aan besteden.De lossen prijzen van de hardware die je opnoemt zijn vrijwel gelijk aan de prijs van een nieuwe, dan kun je er ook weer een poos tegenaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.