Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 2.0 poorten doen vreemd

Anoniem
KeesA
5 antwoorden
 • hallo

  ik heb een toshiba 250GB externe HD
  hij werkt niet op me pc

  Pentuim 4 HT 3,2 GHZ
  Moederbord: Asrock ConRoe865PE
  http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoe865PE&s=775
  Chipset: Intel 865PE
  USB 2.0 6x
  OS: Windows vista Ultimate 32-BIT

  in windows zegt ie zelfs niet van nieuwe hardware gevonden
  terwijl de schijf op andere pc's wel doet

  usb poorten gecheckt en die blijkt gewoon te werken met andere hardware
  - printer
  - usb flash geheugen
  - muis
  - toetsnbord
  - enz.

  behalve met externe schijfen.
  zou dit een probleem van het moederbord kunnen zijn?
 • [quote:cb1437d83f="ikjetje"]ik heb een toshiba 250GB externe HD (..) in windows zegt ie zelfs niet van nieuwe hardware gevonden [/quote:cb1437d83f] Heb je dat op alle USB 2.0 poorten geprobeerd? Als je die probleem PC aanzet zonder je externe HD aangesloten, en gaat naar Device Manager. Veranderd daar dan ook niks als je externe HD inplugd? En staat je externe HD dan ook niet bij Disk Drives?

  Werkt op die probleem PC je externe HD dan (nog) wel in Windows XP SP2?
 • ik heb de hd geprobeerd op ander pc's met:
  vista business en Windows XP PRO SP2
  en daar draaid hij zonder problemen op.
  ik heb alle usb poorten geprobeerd en het rare is bij device manager veranderd er niks als ik hem aansluit
 • Asrock levert nogal eens 'vreemde' bordjes. Combinaties van aansluitingsmogelijkheden (geheugen etc.) die de andere fabrikanten niet leveren. Dit wil nogal eens complicaties geven.

  Deïnstalleer in apparaatbeheer eens alle USB verwijzingen. Opnieuw opstarten en Windows zal de USB drivers opnieuw installeren. Externe schijf opnieuw inpluggen.

  Anders op de Asrocksite de laatste USB drivers ophalen en (nog maar een keer) installeren.

  Ook een herinstallatie van de laatste chipsetdriver wil nog wel eens het beslissende zetje geven.
 • [quote:ddbdda5a9a="ikjetje"] ik heb de hd geprobeerd op ander pc's met: vista business en Windows XP PRO SP2, en daar draaid hij zonder problemen op. [/quote:ddbdda5a9a] Maar ik bedoelde je externe HD op die PC met dat Asrock ConRoe865PE moederbord in Windows XP SP2. Wordt in Windows vista Ultimate in Device Manager wel een USB2 Enhanced Host Controller getoond, zoals op deze afbeelding?

  [quote:ddbdda5a9a="KeesA"]Anders op de Asrocksite de laatste USB drivers ophalen en (nog maar een keer) installeren. [/quote:ddbdda5a9a] Maar die zijn voor Windows 98/Me. Adviseer je die echt te installeren onder Windows Vista? TS kan toch in Windows Vista, Windows Update proberen.
  [quote:ddbdda5a9a="KeesA"]Ook een herinstallatie van de laatste chipsetdriver wil nog wel eens het beslissende zetje geven.[/quote:ddbdda5a9a] Die zouden ofwel meegeleverd moeten zijn in Windows Vista, of beschikbaar moeten zijn via Windows Update.
  [quote:ddbdda5a9a="KeesA"] Asrock levert nogal eens 'vreemde' bordjes. Combinaties van aansluitingsmogelijkheden (geheugen etc.) die de andere fabrikanten niet leveren. Dit wil nogal eens complicaties geven. [/quote:ddbdda5a9a] Om te zien of dat het geval is, zou TS kunnen proberen of de externe HD wel werkt op dat Asrock moederbord, als die PC is opgestart vanaf een Linux Live CD van Ubuntu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.