Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brom in luidsprekers

Leo S
9 antwoorden
  • Hallo allemaal,
    In mijn luidspreker setje merk Labtec LCS 1070, zit een vervelende brom. Omdat ik en fluisterstille pc heb begint mij dit te irriteren. Dit euvel is overigens niet plotseling ontstaan. Hoewel de complete apparatuur is aangesloten op een geaarde wandcontactdoos kan dit volgens mij überhaupt niet van invloed zijn op de brom omdat de speakers zijn voorzien van een stekker zonder randaarde. Heeft iemand een oplossing voor dit probleempje of wet iemand de oorzaak? De oorzaak is ook belangrijk omdat ik na aanschaffing van een nieuwe set wellicht met het zelfde probleem zit opgezadeld. Graag een reactie.
  • Doe de stekker van de speakers eens andersom in het stopcontact. Wil een enkele keer wel eens helpen.
  • Heb je dit altijd al gehad?

    Zit er soms een TV kaart met coaxkabel in? Dan kan het een aardlus zijn. Kijk dan even op de website van Hans Vosman. Daar staan wat adviezen.
  • Helaas… de tip van Gerben had geen succes en die van a.tip is niet van toepassing. Zelf denk ik dat er een storingsbron in de buurt is maar ik heb geen idee welke. Als ik in het verleden de adapter van mijn pda cradle in het stopcontact deed werd de brom ook erger, maar die is exit.
  • Goed, dus geen TV kaart. Dan moet je verder zoeken waar de brom ontstaat.
    Je kunt de ingang van de luidsprekers kortsluiten, dwz. het punt waar de kabel vanuit de computer in gaat.
    Als er dan nog brom is moet dat (in het versterkertje) in de luidsprekers ontstaan. Zonder ingrepen in de electronica niet zoveel aan te doen. Het kan zijn dat een stoorsignaal van buiten wordt opgepikt. Dan zit er wel een erg slecht versterkertje in.
    Als er dan geen brom is het kabeltje weer in de luidsprekers en nu aan de andere kant kortsluiten. Als er geen brom is komt die uit de computer.
    Is er wel brom dan werkt het kabeltje als een antenne of er is een aardlus. Het eerste geval wijst weer op een slechte versterker. Het tweede is niet erg waarschijnlijk maar in principe kan het.
    Brom door een slechte afschermng van het kabeltje kan ook maar niet voor de hand liggend omdat alles hier nogal laagohmig is.
    Je zou eens een ander kabeltje kunnen proberen.

    Als tot zover geen brom optreedt dan moet het uit de computer komen.
    Heb je een losse audiokaart? Dan zou je die eens in een ander slot kunnen zetten. Eventueel eens een andere kaart (als je die hebt of kunt lenen) proberen. Is je audio geintegreerd op het moederbord dan die uitzetten in de BIOS en een losse kaart proberen.

    Edit: Heb je ook brom als je met een koptelefoon in de audio uitgang van je computer luistert?
  • Meestal is de brom een bedradings probleem. Eerste gedachte is dan een aardlus. Heel soms duidt het op een hardware defect. Wat je eerst moet doen, en dat is a.tip ook gesuggereerd, sluit eerst wat anders aan. Dus eerst die hoofdtelefoon. Geen brom, dan is de PC ok. Dan, indien mogelijk, een ander luidsprekersetje met eigen netvoeding. Gebruik bij voorkeur dezelfde audio kabel. Dit om zo min mogelijk verschillen te hebben. Nog steeds geen brom, dan wordt de Labtec set steeds verdachter.
    Wat nog wel eens wil voorkomen, dat levert gegarandeerd een brom op, is dat er voedingselco kapot gaat. Dit is goed te repareren, dus niet gelijk schrikken. Is de brom variabel, of gewoon constant en luid?

    Het klopt dat er geen apparaat met de computer is verbonden die gebruik maakt van een antennekabel?
  • Je kunt ook nog eens in volumebeheer kijken. En daar niet gebruikte in- en uitgangen muten/dempen.
  • Allemaal bedankt voor de uitgebreide reacties. Ik ga het systematisch onderzoeken en als ik een oplossing vind laat ik het weten.
  • Bij mij hielp het om in 'volume control' phono out te muten.
    Ik denk dat de webcam (amcap.exe) de schuldige is.
    Ch

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.