Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan een toner in een laserprinter uitdrogen?

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Ik zit te overwegen om een laser printer aan te schaffen. Het komt echte rvoor dat hij een paar weken niets staat te doen.
  Mijn ervaring met de intjet printers is dat ik dan gelijk nieuwe cardridges moest kopen omdat ze dan uitgdroogd waren.

  Kan dit met een toner in een laserprinter ook gebeuren??
 • In een toner zit poeder .
  Dus het kan niet opdrogen
 • thnx!
 • 'k weet niet hoe het tegenwoordig zit, mogelijk is het veranderd, maar 'k heb altijd gehoord dat een laserprinter goed is voor véél exemplaren ineens.
  Als je dus maar zelden print zou ik voor een inktjetprinter opteren, tenzij je vb om de maand enkele honderden pagina's moet afdrukken.
  Een laser doet (deed?) er langer over om zijn pagina in te laden dan een inktjet, maar eenmaal ingeladen, print hij sneller dan een inktjet.
  (maar 'k vrees dat ik ondertussen wat ben komen achter te staan?)
 • Je hebt tegenwoordig laserprinters die ook voor de particulier geschikt zijn. Qua prijsverhouding is laser goedkoper, maar dan alleen zwart. Het "inlezen" gaat net zo snel of langzaam, wat je wilt, als bij een inktjet resp. deskjet.
  Wel is het zo dat de toner welliswaar niet uitdroogt maar wel een beperkte "levensduur" heeft. Ook de drum heeft een bepaalde leeftijd, meestal naar het aantal afdrukken gemeten, en vervanging daarvan is wel redelijk kostbaar.
 • Kan wel gaan klonteren bij grote toename luchtvochtigheid in voor-&najaar(bouwkeet, schuur e.d.).

  Grote warmte(kleine laserprinter in direct zonlicht) kan ook leuke effecten veroorzaken. :oops:

  Betreft mengsel koolstof(grafiet) en kunststof. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Toner en http://en.wikipedia.org/wiki/Toner
 • Ikzelf heb een broter 1240, destijds gekocht voor iets van € 300,-. Tegenwoordig kan je ze nog goedkoper krijgen. Heb hem nu 4 jaar en nog steeds de eerste drum erin. Ik print soms 1-2 maanden niks en soms 4-5 pagina's op een dag…gaat perfect. Ook ik had gekozen voor laser omdat ik iedere keer liep te klooien met uitgedroogde cartridges. Een drum voor mijn rpinter kost iets van € 70,-, dus dat heb ik al dubbel en dwars terug verdiend. (uiteraard alleen als je toch geen kleuren wilt printen). Mocht ik toch een keer foto's willen ofdrukken, doe ik dat via de grote online-shops…Dat is nog steeds goedkoper dan zelf afdrukken en de kwaliteit is meestal ook beter….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.