Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Smart failure Harddisk

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Tijdens het opstarten geeft de PC aan "[b:f932e51a90][u:f932e51a90]Smart Failure Predicted on Primarij Master: WDC WD2500JB 00REAO Warning Immediately backup your data and replace your disk drive a failure may be imminent"[/u:f932e51a90][/b:f932e51a90] hij geeft dan aan druk F1 en dan start die door.
  Als je dit leest zou je denken harddisk is aan het sterven is pas half jaar oud en is dit gaan doen na een update van Win XP prof met de mededeling u heeft een illegale versie volgen microsoft.
  Groetjes Jos
 • Dat is dan puur toeval, want dit heeft niks met elkaar te maken.
  Controleer je schijf even met Lifeguard diagnostic: http://support.wdc.com/download/
 • Illegale versie van wat dan ook heeft hier niets mee van doen. Dat je schijf een half jaar oud is zegt ook helemaal niets. Mijn vorige PC verstookte 4 Maxtors in 1 1/2 jaar.

  Wat je voor je eigen welzijn het beste kunt doen:

  1. Toch backuppen wat er gebackupped moet worden. Anders kun je erge spijt krijgen straks. SMART heeft echt niet altijd gelijk, maar vaker wel dan niet.

  2. De diagnosetool van je harddisk draaien om de schijf intensief te onderzoeken.
 • Op een ander site lees ik zet smart uit, heeft het niet altijd goed die melding drie jaar terug ook gehad HD doet het nog steeds. Hoe zet ik smart uit? in de bios of zo?
 • [quote:c64aecf8fb="josa70"]Op een ander site lees ik zet smart uit, heeft het niet altijd goed die melding drie jaar terug ook gehad HD doet het nog steeds. Hoe zet ik smart uit? in de bios of zo?[/quote:c64aecf8fb]Waarom zou je dat doen. Smart heeft het regelmatig wel bij het rechte eind. En waarom zou je een waarschuwing die mogelijk terecht is negeren. Test je schijf even met de tool van WD die ik hierboven noem.
 • [quote:3de2106b23="JBS"][quote:3de2106b23="josa70"]Op een ander site lees ik zet smart uit, heeft het niet altijd goed die melding drie jaar terug ook gehad HD doet het nog steeds. Hoe zet ik smart uit? in de bios of zo?[/quote:3de2106b23]Waarom zou je dat doen. Smart heeft het regelmatig wel bij het rechte eind. En waarom zou je een waarschuwing die mogelijk terecht is negeren. Test je schijf even met de tool van WD die ik hierboven noem.[/quote:3de2106b23]

  Dat programmatje doet er 30 uur over, na acht uur afgesloten en de melding is weg, dus zal wel goed zijn? :lol:
 • Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten maar ik zou in ieder geval het belangrijkste backuppen zoals eerder is gezegd anders kun je jezelf straks voor je kop slaan, ik zou het in ieder gaval niet vertrouwen. Ik heb ook al 2 Maxtors, en een Freecom hdd verloren, respectievelijk na 2 jaar, 14 maanden en Mister Freecom spande de kroon na 3 maanden :( . Ik wil alleen benadrukken dat je het soms gewoon niet in de hand hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.