Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PCI kaart met gitaar ingang

5 antwoorden
  • Hallo forum mijn zoon wil graag een kaart op de computer om zijn elektro gitaar in te pluggen . Het is dus een windows (xp prof) computer PIII 800MHZ en 128 MB Er zijn PCI slots vrij . Wie heeft er tips voor mijn? Groeten
  • Lijkt me dat je niet meer nodig hebt dan een verloopsnoertje of -stekkertje van een grote jack naar een minijack. Als de spanningen tenminste een beetje overeenkomen. Of misschien een line-out van zijn versterker naar de geluidskaart.
  • Je hebt sowieso een versterker nodig geloof ik, althans wel een pre-amp die het signaal uit de gitaar kan digitaliseren. Zoiets noemt men een modeler. Je kan natuurlijk ook de line-out van je geluidskaart verbinden met de gitaarversterker, maar je gitaar direct op een pc aansluiten is uit den boze(ik spreek uit eigen ervaring ;) ).
  • Bedankt voor jullie antwoorden. Ik moet dus "iets" hebben waar de gitaar op aangesloten wordt, en een doorkoppeling heeft om op de soundkaart v/d computer aan te sluiten.
  • Kijk eens bij Conrad. Daar hebben ze een elec. gitaar die je via de USB kan aansluiten. BEHRINGER USB-GITAAR Bestnr.: 302622 - 89 Prijs slechts 149,00 EUR

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.