Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pinnacle Analog PCI Classic.

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Een hele goedenochtend,

  Ik had een grote vraag over mijn tv kaart.

  Ik heb gister mijn tv kaart aangeschaft. Ik deed hem in een PCI slot. Ik startte de computer. Zwart beeld? :-? Ik vond dit erg merkwaardig. Toen heb ik hem in een andere PCI slot gedaan. Hij werkte, maar tevergeefs. Ik startte de computer opnieuw op en hij werkte niet meer. Ik heb hem nu in een PCI slot die mogelijk zou kunnen werken. Maar telkens als ik hem in een PCI slot stop. Dan herkent hij 'm, dan installeert hij snel een of andere Pinnacle Capture Device of iets dergelijks. En multimedia audio controller. Ik heb vijf PCI sloten en één AGP slot voor mijn ATI Radeon X800 Pro. Eén overgeslagen krijg je de geluidskaart. Eén PCI slot overgeslagen krijg je een USB kaart. Met daaronder de TV kaart van Pinnacle. Van de 5 PCI slots zijn er maar 2 waar ik geen zwart beeld bij krijg. Mij beeldscherm zegt dat hij geen signaal ontvangt van de computer terwijl de kabels gewoon zijn aangesloten. Telkens als ik hem probeer te installeren, hij installeert alles. Maar als ik MediaCentre wil opstarten geeft hij een kritieke fout en zegt dat de toepassing moet worden afgesloten. Zo'n grote ERROR. Ik heb hem gister aangeschaft en dit al de 2e TV kaart die NIET werkt en ik heb er zo onderhand de balen van. Weet iemand wat ik evt. kan doen? Nog iets. In apparaatbeheer staat dat hij correct werkt. Maar dat doet hij niet.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Adam.
 • Iemand?
 • Het kan zijn dat de TV-kaart gewoon niet werkt in je computer. Wat je kan doen is nog alle andere kaarten eruit halen op de videokaart na. Of op zoek gaan naar een andere TV-kaart (en ander merk). Wanneer de TV-kaart in een andere computer direct werkt (na installeren software), dan ligt het aan je computer.
 • [quote:628c393baf="Hans.Vosman"]Het kan zijn dat de TV-kaart gewoon niet werkt in je computer. Wat je kan doen is nog alle andere kaarten eruit halen op de videokaart na. Of op zoek gaan naar een andere TV-kaart (en ander merk). Wanneer de TV-kaart in een andere computer direct werkt (na installeren software), dan ligt het aan je computer.[/quote:628c393baf]Ik heb alles al geprobeert qua die kaarten er uit halen.. Ik zal kijken voor 'n andere dan. Als die niet werkt, ligt het aan mijn computer. Inderdaad, maar de vraag is, waaraan?
 • ik zou beginnen met de drivers van het moederbord te updaten.
  je kunt ze downloaden op de site van de fabrikant.
 • Ik heb net een Hydrid Pro Stick aangeschaft omdat die andere het niet deed en in de winkel wel.. Echt heel erg raar. Ik heb alles opnieuw geïnstalleerd en ik krijg een fatal error.

  http://i136.photobucket.com/albums/q184/AdamUntitled/Error.jpg

  Groet.
 • Oh, die fout is al opgelost. Ik krijg nu te zien dat er geen TV apparaten beschikbaar zijn om te kunnen weergeven. Bij apparaatbeheer staat hij toch echter goed geïnstalleerd..

  http://i136.photobucket.com/albums/q184/AdamUntitled/Error1.jpg
  http://i136.photobucket.com/albums/q184/AdamUntitled/Error2.jpg
 • apparaatbeheer is één kant van het verhaal, de software de andere kant.
  ik zou (sowieso zoals al eerder aan gegeven de drivers van het mobo downloaden) op de site van pinnacle een nieuwe versie van de software ophalen, de oude versie via de gebruikelijke weg van windows eraf gooien, de pc uit en aanzetten, de nieuwe versie installeren volgens de handleiding (dus zonodig eerst de kaart even uitbouwen).
 • [quote:67aa65dec1="derkdejong"]apparaatbeheer is één kant van het verhaal, de software de andere kant.
  ik zou (sowieso zoals al eerder aan gegeven de drivers van het mobo downloaden) op de site van pinnacle een nieuwe versie van de software ophalen, de oude versie via de gebruikelijke weg van windows eraf gooien, de pc uit en aanzetten, de nieuwe versie installeren volgens de handleiding (dus zonodig eerst de kaart even uitbouwen).[/quote:67aa65dec1]Ik heb geen kaart meer. Ik heb nu die USB stick. Die 330e. Daar zit MediaCenter 4 bij. Alles up to date. Werkt perfect. Internetradiozenders doen het allemaal. Alleen de TV niet.. Hoe krijg ik dat aan de praat, als je hebt gekeken naar de screenshots geeft hij aan dat er geen beschikbare tv apparaten zijn om beeld weer te geven, maar in MediaCentre > Info staat. Geinstalleerde TV tuners: PCTV Hybrid Pro Stick.

  :-? ?
 • Iemand een idee?
 • De TV driver lijkt te zijn geinstalleerd. Er zijn programma's die gebruik kunnen maken van die TV driver. Nu weet ik niet hoe compatibel die USB TV stick. Voor Dvb-T komt er een Mpeg stream uit en heb je een programma nodig die met digitale TV overweg kan. Voor analoge TV komt er misschien ook een Mpeg2 stream uit, maar misschien ook niet want dan zou Pinnacle dat wel melden. Omdat ik zelf niet dezelfde hardware heb, kan ik je niet helpen. Ik schrijf zelf programma's die dit soort apparaten gebruiken, dus ja, het antwoord zal ik na enige puzzelen (met die hardware) altijd vinden. Er zijn ook programma's in omloop (ChrisTV, Amcap) die ook met de analoge TV kunnen omgaan. Dat is de test of de driver goed is.
 • Dus ik kan één van die genoemde programma's downloaden?
 • Mijn Playstation 2 zit er op aangesloten en doet het gewoon, wat is het probleem met dat ding? Kan het ook zijn dat de Coax kabel echt kapot is?
 • Nee. De coax kabel heeft meestal geen invloed of de tuner er wel/niet is. Of er TV valt te kijken, tja, dat natuurlijk wel. ChrisTV kan je via Google vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.