Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SCSI

Anoniem
Hans.Vosman
22 antwoorden
 • Kijk hier eens http://www.misco.nl/categories/~127~/SCSI%20kabels.htm
 • Hallo,wie kan mij helpen:
  Ik heb een prachtige SCSI Scanner van HP (5100c).
  Nu heb ik via Ebay een "USB to SCSI" adapter gekocht, zodat ik mijn scanner zo op de USB kan aansluiten. :lol:

  Nu komt het probleem, toen ik de adapter thuis kreeg bleek de SCSI-kant
  HD50 (male) te zijn terwijl de ingang op m'n scanner CN50 (female) is.
  Ik heb zo'n beetje alles op internet afgezocht naar een oplossing, maar kan er geen vinden. :cry:
  Graag tips. :o
  Mvg, Ed
 • Goedkoopste is denk ik toch om een PCI Scsi kaartje te kopen. Dit soort kaartjes worden "gedumpt" voor zeer geschikte prijzen. De kabel die je nodig hebt zijn te koop. Reken op een pittige prijs, probeer bv misco. Heb je al wel eeen scsi kabel?
 • Weet je trouwens zeker dat je scanner zelf geen usb aansluiting heeft? Ik heb hier een 6200c, kun je zowel via scsi als usb aansluiten. Simpel scsi kaartje hoeft je inderdaad niet meer dan 5 à 10 euro te kosten.
 • Je heb drie verschillende scanners .
  type 5100 .
  Alle drie met een parallelle poort .
  http://search.hp.com/query.html?lang=en&qp=web_section_id%3Ar295&qt=HP+5100C&la=en&hps=small+%26+medium+business+site&hpr=http%3A//www.hp.com/sbso/&h_audience=smb&cc=us&submit.x=5&submit.y=12&hpo=hphqglobal%2Chphqna%2Chphqsmbmktg&hpn=return+to+small+%26+medium+business+site&hpl=1&hpa=http%3A//www.hp.com/sbso/assist/index.html
 • Hallo jongens,
  bedankt voor jullie reacties.
  Mijn scanner (HP 5100c) heeft geen usb ingang. :cry:
  Een PCI kaartje zie ik niet zo zitten, omdat ik al € 55,00 heb uit gegeven aan de USB/SCSI adapter, bovendien geeft een kaartje (heb er al een liggen, ook HD 50) problemen met opstarten van de pc (met windows XP).
  Deze wordt dan erg traag (met opstarten) en geeft B.V. meldingen dat er al een harde schijf is geinstaleerd. :-?
  Ik heb op de oude pc altijd gedraaid met een ISA kaart, ging ook moeizaam. :o
  Hoe ik een SCSI kaart moet configureren weet ik niet. :(
  Dus een verloop connector zou beter zijn, maar die kan ik niet vinden.
  Ze zijn allemaal net anders.
  groetjes, Ed
 • Een SCSI kaart hoeft op de huidige Windows versies (en oudere vaak ook) eigenlijk nooit te configureren. Deze kaartjes worden vrijwel altijd direct herkend. Onder DOS is het vaak wel een probleem. Een nieuwe verloopkabel gaat je waarschijnlijk 25-50 euro kosten. Het is dus van groot contra naar die smalle 50 pin? Mogelijk dat je op een computer beurs voor een paar euro een geschikt verloop connector kan vinden.

  Ik heb zelf ervaring met de orignele HP ISA kaart, een ncr810 en verschillende Adaptec kaartjes. ALleen die ISA kaart is een verhaal apart. Zelf heb ik ook een USB-SCSI adapter, echt vlekkeloos werkt dat niet met mijn scanner. Ik kan dat nog een keer proberen, heeft denk ik te maken met verschil in snelheid. De HP driver verwacht denk ik een snellere reactie van het aangesloten apparaat.
 • Zit er wel een terminator op de SCSI-scanner ? Anders krijg je signaal spiegeling en slaat de herkenning van de scanner op hol door je SCSI-controller.
 • Als je het met de huidige hardware wilt doen, heb je een gender changer nodig. 55 euro is trouwens wel een flinke uitgaaf. Daar had je ook makkelijk een tweedehands scanner voor kunnen kopen, denk ik.
  http://www.ramelectronics.net/html/scsi_gender_changers.html
 • Ja, er zit een terminator op de scanner.
  Er moet toch ergens een connector bestaan……….
  Die gender changer heb ik ook zien staan, maar dat is male to male of female to female. :-?

  Over de prijs, als zo rond kijk op internet dan is SCSI apparatuur nog steeds schrikbarend duur.
  Hoe zou dat komen, schijnbaar zijn er wel voordelen t.a.v. USB. :o
 • Op het gebied van scanners biedt het voorzover ik weet, geen enkel voordeel. USB is veel couranter dan SCSI, dat zou ook een verklaring kunnen zijn. SCSI harddisks zijn er wel in relatief snelle uitvoeringen, maar inderdaad belachelijk duur.
 • zie je wel de scanner werkt ook op een parallelle poort
  Provides an Enhanced Parallel Port (EPP) interface, eliminating the installation of a SCSI card, a process that can be intimidating to a basic computer user. Follow the simple setup instructions–connect a cable to your computer and plug it in
 • Hey Plextor,
  nu in het Nederlands graag………… :o
 • Dat je de scanner ook via een parrallel kabel aan kunt sluiten…..

  http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?product=61840&cc=nl&lc=nl&dlc=nl&docname=bds05224
 • er is te minste een forum lid die het begrijpt .
  wat ik al hier vermelde >>>>>> Geplaatst: 13 mrt 2007 17:28 scanner werkt ook parallel
 • [quote:f4e4e0d709="gerben"]Op het gebied van scanners biedt het voorzover ik weet, geen enkel voordeel. USB is veel couranter dan SCSI, dat zou ook een verklaring kunnen zijn.[/quote:f4e4e0d709]Scsi stamt uit de tijd dat USB2 nog niet bestond. Dus er was toendertijd wel een reden voor. Op computerbeurzen is vaak nog wel wat te vinden.
 • Maar is parallel niet erg traag? :o
 • [quote:07dc9f231e="Eddie161"]Maar is parallel niet erg traag? :o[/quote:07dc9f231e]Nou via EPP niet. En ja, wat is traag? Via scsi of usb schiet het ook niet altijd op. Gewoon proberen dus, het kost je niks. Wel even letten op de BIos printerpoort instelling op de computer en de scanner drivers checken. Misschien dat de HP software opnieuw moet worden geinstalleerd.
 • Koop via E-bay of Marktplaats een tweedehands Adaptec SCSI kaartje. Heb een tijd geleden ook ééntje gekocht voor 10 Euro inclusief verzenden. Gewoon plug en play. Kijk ook even naar de pinnetjes.

  Kijk eens naar dit voorbeeld kost 15 Euro

  http://computer-hardware.marktplaats.nl/harde-schijven/82054159-adaptec-aha-2940u-ultra-scsi-pci-controller-bios.html?return=&df=1&fta=
 • [quote:ff89cd6d2f="noamen"]Koop via E-bay of Marktplaats een tweedehands Adaptec SCSI kaartje. Heb een tijd geleden ook ééntje gekocht voor 10 Euro inclusief verzenden. Gewoon plug en play. Kijk ook even naar de pinnetjes.

  Kijk eens naar dit voorbeeld kost 15 Euro

  http://computer-hardware.marktplaats.nl/harde-schijven/82054159-adaptec-aha-2940u-ultra-scsi-pci-controller-bios.html?return=&df=1&fta=[/quote:ff89cd6d2f]
  je moet het topic eens goed door lezen .
  dan kan je ook weten dat de TS al een scsi kaart hebt gekocht

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.