Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe pc aanschaffen

Anoniem
escoball
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik ga binnenkort denk ik een nieuwe pc aanschaffen, ik wil graag een beetje een goede pc die ook de spellen aankan wat er nog aan begint de komen zeg maar (ben hier zelf een beetje noob in om te kiezen enzo). ik heb nu een systeem samengesteld (zonder hdd) en dat wou ik even laten zien:
  [img:cd7354de8c]http://img394.imageshack.us/img394/9365/configuratiekk8.jpg[/img:cd7354de8c]

  voeding:
  http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=14828

  moederbord:
  http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=9959

  Videokaart:
  http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=5562

  processor:
  http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=25596

  Geheugen:
  http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=1158

  en nu was de vraag, klopt dit een beetje.. wanneer dit mij word opgestuurd zou ik dit dan in elkaar kunnen zetten en werkende kunnen maken? nu weet ik wel een beetje hoe je een pc in elkaar moet zetten maar heb ik wel de goede onderdelen gekozen etc. en nog 1 vraag.

  ik heb 2 harde schijven in mijn huidige pc zitten, 2 hdd's van 160 gb en vind het jammer om dan nieuwe te kopen omdat ze nog wel goed zijn. maar passen deze 2 hdd's wel bij ?

  dit zijn 2 zelfde hdd's namelijk:
  Maxtor 160GB 7200rpm 8MB ATA133.


  groet, escoball!
 • Je 2 oudere schijven passen hier gewoon in, wel heb je dan dubbele PATA-kabels nodig (harde schijven + cd/dvd spelers moeten worden aangesloten op 2 slots). Dat is verder geen probleem.

  Het werkgeheugen wat je hebt uigezocht is wel een probleem. Je hebt namelijk 2 verschillende soorten werkgeheugen uitgezocht, met verschillende snelheden. Hierdoor zal het snellere geheugen zich beperken tot de snelheid van het langzamere geheugen. Daarbij komt dat het 3 balkjes zijn.

  Aangezien je een AMD processor koopt, is de snelheid belangrijker dan de toegangstijd (waar volgens sommigen nog over te discussieren valt). Je kan dus beter voor zoiets gaan. Dit is 2gb en ongeveer 18 euro duurder dan wat je eerst in gedachte had.

  Voor de voeding zou ik zelf een merkvoeding nemen als Targan, OCZ, Coolermaster oid. met een minimum van 400 watt en zo'n 28A op de 12 volt lijnen. Dan houd je daar ook nog rekening met evt uitbreiding.
 • Je hebt een moederbord met onboard video gekozen, en daarnaast een losse videokaart. Een van beide is overbodig.
  Je hebt een losse, en een boxed cpu koeler. Tenzij je gaat overklokken, of een stillere pc wilt, is de losse koeler overbodig.
  Ik zie geen dvd-brander in het lijstje staan.
 • bedankt voor de reacties :)

  @Moist.Sun-Tzu:
  is goed, dan zal ik die geheugen nemen denk ik.
  ook zei je dat ik beter een merkvoeding kon nemen, maar moet ik dan ook rekening houden met de maten van de voeding ? of waar de schroeven zitten oid? want ik heb eens gehad dat ik een voeding had gekocht en dat die niet helemaal pastte in mijn kast omdat de schroefgaten op een andere plek zaten. verder bedankt voor de reactie :)

  @gerben:
  bij dat moederbord zit een on-board video kaart maar wanneer ik grote spellen wil draaien ben ik wel een betere video kaart dan die on board videokaart nodig toch of maakt dat in dit geval niet zoveel verschil? en ik heb die cpu cooler gekozen om het wat stiller te hebben en misschien nog wil overclocken:P en zelf vind ik het uiterlijk van die cpu cooler ook wat mooier. over die dvd brander, een dvd branden zit ook nog in mijn huidige pc dus die hoef ik ook niet overnieuw te kopen, misschien dat ik dat nog later doe.

  groeten !
 • Een losse videokaart presteert duidelijk beter, alhoewel een 7600GT nou niet echt een topmodel is. Een 7900GS of een 1950pro is al aardig beter. Maar het is maar net wat je er voor over hebt natuurlijk. Je kunt een moederbord nemen zónder onboard video, wellicht weer wat goedkoper.

  Een standaard atx voeding past altijd in een standaard atx kast. Als het niet teveel mag kosten, kun je ook een huntkey voeding nemen. Goed en betaalbaar. Je kunt ook een kast nemen, waar al een voeding in zit, bijvoorbeeld antec nsk 4400 of zo. Enlight is ook heel aardig.

  Als geheugen kun je een twinmos setje nemen van 2x 1GB, kost rond de 120 euro.
 • bedankt voor de reactie :)

  over de videokaart, denk dat ik dan nog even een poosje moet wachten met het kopen van de pc (wat ik zowiezo al eigenlijk van plan was) i.v.m. geld :P

  is verder de samenstelling die ik gemaakt heb wel goed?
 • Je originele samenstelling is muv werkgeheugen en voeding goed. Over wat gerben zei, een 1950pro oid is inderdaad (veel) beter dan een 7600GT. Punt is wel, een 7600 GT is een budget kaart, die over het algemeen nog vrij goed presteerd. Meer dan goed genoeg om bijvoorbeeld Battlefield 2, Battlefield 2142, FEAR, WoW etc mee te spelen.

  Kijk hier maar eens. Ik heb zelf een GeForce 6600 met 256 mb. Hiermee kan ik de bovenstaande games allemaal spelen (Battlefield op medium/high settings, FEAR is af en toe een probleem). Daarbij heb ik een (veel) slechtere processor dan jou 3500+. Het komt erop neer dat hoe meer punten een videokaart krijgt in deze grafiek, hoe beter hij is. De 7600GT staat nog vrij bovenaan.

  Een 7600GT is dus duidelijk goed genoeg om mee te kunnen gamen.

  Het is inderdaad ook aan te raden om een moederbord te kopen zónder onboard video-chipset. Dit scheelt geld, aangezien je het toch niet tegelijk kan gebruiken. Daarbij is de onboard ook vrij slecht.

  En nog over de voeding: Huntkey is inderdaad goedkoop en goed. Verder moet je gewoon een ATX-voeding hebben (zijn ze vrijwel allemaal) en dan past deze gewoon in je kast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.