Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC kan niet zonder harde schijf

Anoniem
tomtom137
7 antwoorden
 • Ik zit hier met een Maxtor 40GB ATA schijf, maar ik wil er eigenlijk van af. Ten eerste is ie heel luidruchtig en ten tweede gebruik ik de ruimte toch niet. Maar wat is nou het probleem? Zodra ik de schijf loskoppel, start m'n pc bij het bootscreen niet meer op. Het eerste bios scherm bestaat dan uit "Detecting IDE drives…" en verder komt ie niet.

  Ik heb al van alles geprobeerd, schijf geformatteerd, Windows staat er inmiddels al weer opnieuw op, BIOS reset uitgevoerd. Ligt het dan aan het mainboard of wat is het probleem? Schijf is aangesloten als Primary Slave.
 • er kan een stukje bios op de schijf staan in een hidden file .
  maak alles eens zicht baar
 • Ik heb de schijf nog eens geformatteerd onder Windows. Mocht niet baten. Toen heb ik nog eens gekeken naar de Master op hetzelfde kanaal, en tot mijn verbazing stond zijn jumpertje op Master w/ Slave present. Dus ik dacht, weg die jumper, probleem opgelost. Dus nu ziet het er zo uit:

  WD80GB Ch0 M
  Maxtor 40GB Ch0 Sl
  Barracuda SATA 320GB Ch2 M (tevens de bootschijf)
  WD SATA 160GB Ch3 M

  Ook opstarten met alleen 1 of 2 SATA schijven lukt niet. Wie helpt? Er zitten geen hidden files geloof ik op de schijf.
 • klasse :lol:
 • "Ik heb de schijf nog eens geformatteerd onder Windows."

  Hoe kan dat nu als je computer niet doorstart? Of met een andere computer?

  Je geeft het lijstje

  WD80GB Ch0 M
  Maxtor 40GB Ch0 Sl
  Barracuda SATA 320GB Ch2 M (tevens de bootschijf)
  WD SATA 160GB Ch3 M

  met de Baracuda als bootschijf, dwz. die bevat het systeem.

  Heb je in de BIOS al gekeken of deze als bootschijf staat ingesteld? Bij sommige Asus moederborden verandert dit namelijk als je een schijf verwijdert/toevoegt.
 • Ik worstel nog altijd met hetzelfde probleem. Ik kan wel in Windows komen dat gaat prima. Maar zodra ik de Maxtor loskoppel, start gewoon heel Windows niet op. Bij de boot priority staat de Maxtor als laatste in het rijtje ingesteld.

  Ik heb wel een klein vermoeden. Het schijflabel op de schijf zelf zegt 40,9GB. Omgerekend is dit volgens de fabrikant 40,9 x 10^9 bytes. Reken ik dit weer terug in Windows-GB's kom ik uit op 38,10GB. Echter in Windows staat dat ie maar 31,4GB is. Bestaat er zoiets als een verborgen partitie?
 • dat zou kunnen ja.


  Probeer ook eens een CMOS reset(bios reset) wanneer je de harddisk afgekoppeld hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.