Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

iRiver 995 wordt niet gezien door pc, kan niks upgraden!

Anoniem
Yocto
15 antwoorden
 • hoi,
  voor de verandering eens een keer een vrouwelijke inzender. Ik heb een mp3-spler (iriver 995) die niet meer door de pc wordt gezien. als je hem in de usb-aansluiting doet zie je wel rechtsonder een ballonetje, met 'nieuwe hardware gevonden' en de naam van de speler, maar in verkenner is er niks te zien.
  Ik wil nieuwe firmware op de speler zetten (UMS versie) zodat ie gezien wordt als harde schijf. Dit omdat de software die erbij zit ( Music Manager) het ook niet doet. ik zie dan steeds als de speler is aangesloten"; disconnected', waarschijnlijk omdat de pc de hele speler niet ziet.
  ik heb nu alle software van de speler van de pc gehaald en de nieuwste firmware gedownload: iriver ifp-900 series mp3 player firmware v1.85 UMS version. dit staat nu in een mapje op mijn pc en ik kan er niks mee omdat ik niet in de folders van de player kan.
  wie o wie kan me helpen. Het is nl een heel fijne mp3-speler.
  groetjes
  Wiesland
 • Dit probleem heeft mischien te maken het initaliseren van de speler.

  http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/nl/library/ServerHelp/aad48fb0-069a-4a5d-8cad-6be0fdec0109.mspx?mfr=true

  Bij ipod gebeurd dit ook soms, heb ik begrepen
 • Bedankt voor je reactie
  als ik doe wat je me aangaf, dan is bij schijfbeheer de mp3-speler ook niet te zien. ik wilde in dit bericht een printscreen inplakken, maar dat kan blijkbaar niet.
  ik zie schijf 0 standaard ( een 'blanco'volume, de C en de D-schijf): online
  schijf 1 verwisselbaar F ( = usb-poort?) : geen medium
  schijf 2 t/m 4 verwisselbaar G H I : geen medium
  cd-rom station 0 : geen medium

  Ik denk steeds dat de verwisselbare schijven de USB-poorten zijn. ik heb er achter in mijn pc 4 zitten, en die zitten alle 4 vol, en dan nog 2 aan de voorkant, en daar doe ik mijn mp3-speler in. Ik heb ook al geprobeerd de speler in een van de 4 achterste te doen, maar ook dan wordt ie niet gezien. ALs ik een usb-stick voorin doe zie ik die wel en dan heet hij verwisselbare schijf J.
 • Als u bij de verwisselbare schijf met de rechter muisknop klikt ,kunt u mischien iets veranderen aan die balk


  heeft u de chipset drivers geistaleerd?
 • chipset drivers ? wat zijn dat?
 • Sommige moederborden hebben bijvoorbeeld 8 usb poorten,maar de meeste moeten nog geinstaleerd worden door de chipsetdrivers ,welk moederbord heeft u?
 • Wat ik nog vergat te zeggen. Onlangs is de pc gecrashd en moest alles vanaf de reboot-disc opnieuw worden geInstalleerd. We hebben net ook geprobeerd de speler te installeren op een andere pc. ook daar lukt het niet.
  bij het installeren van de hardware zegt hij: kan het INF-bestand SGNUP.INF niet vinden.
  dit zei hij bij mijn pc niet overigens. Ik heb het volgende moederbord:
  Gigabyte GA-81945PLG LGA 775.PCI-E DDR2 sound gblan/sata & usb2.0 onboard
 • http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1951&ProductName=GA-8I945PL-G

  Als de chipset drivers nog niet geistaleerd zijn, de Chipset downloaad link 8)
 • Service Unavailable, zegt ie als ik op die link klik. en hoe weet ik of die drivers geïnstalleerd zijn? waar kan ik dat zien?
  kun jij die foutmelding verklaren ( .INF) ??
 • http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_intel_inf_9xx.exe

  Chip drivers


  Anders in apparaten beheer even kijken of die usb poorten allemaal aangegeven worden

  [img:70f39b71fc]http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/techniek_techniek/_images_drivers_/c98b8e1c71ae45df.jpg[/img:70f39b71fc]
 • Die foutmelding ken ik niet :cry:

  http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=61711-nl
  Omdat ik een paar mensen ken die hetzelfde probleem hadden met de ipod conectie met pc ,en de ipod ongeveer hetzelde werkt als de iriver ,mischien dit even kijken .
 • dat podverhaal biedt geen opties. en die poorten zijn gewoon zichtbaar, behalve de J :-(
 • Staat die Iriver wel aan ,want (anders dan bij usb sticks die het altijd doen zonder batterij) moeten mp3 players vaak aan staan ,wilen ze met je pc samen werken.
 • Yep, alles staat aan, ook de mp-3-speler
 • Ik heb nog es verder gespit op internet, en toen op goed geluk nog maar een keer één van de andere USB-poorten achter in mijn pc gebruikt. Na eventjes had ik in Music Manager zomaar ineens 'connected'!!! Dus daar meteen gebruik van gemaakt en de nieuwe USM-firmware ge-upgrade. en zowaar HET WERKTE!!!!!!!! :D
  Nu is Music Manager niet meer bruikbaar, maar ziet de pc hem als externe harde schijf !!!!! Ik kan nu weer muziek erop zetten door te slepen in Verkenner.
  Heel veel dank voor het meedenken, en ik hoop dat anderen met dit probleem hier ook nog wat aan hebben.

  Groet

  Wiesland

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.