Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verpakking bewaren tot de garantie afgelopen is ?

Anoniem
Rebel
6 antwoorden
 • Stel ik koop een muis ,usb stick ,of iets groters waar een grote doos bij zit, videokaart bijvoorbeeld .
  Moet ik al die verpakkingen bewaren voor als het kapot gaat ?
  Want ik heb nu zoveel verpakkingen dat ik bijna niet meer door mn kamer kan lopen :wink:
 • Ik zou de verpakkingen een week bewaren en dan weggooien.
  Je hebt alleen de verpakking nodig, als je een DOA (dead on arrival) hebt.

  Stel, je hebt een gezin met 2 kinderen.

  Je wilt dan echt niet weten, hoeveel troep je in huis heb als je alle verpakkingen bewaart totdat de garantie is afgelopen.
  Wat dacht je van een TV, een wasmachine, een droger, een koelkast ???
  Dus ruim het lekker op.
 • ik meen dat Dell zelfs "eist" dat iets in de originele verpakking wordt geretourneerd en laatst nieuwe HP kleurenlaser stond het ook op. Jaja, ik vind dat fabrikanten ook realistisch moeten zijn. Je kunt dergelijke dingen zeker geen jaren bewaren. Ik gooi het dan ook altijd gelijk weg. Gaat iets binnen een week defect hoop ik het nog terug te kunnen vinden en anders pak ik het wel alternatief in wannear dat aan de orde mocht zijn.

  VOlgens mij heeft een fabrikant die een RMA of what ever weigert binnen een garantieperiode omdat het niet in de originele verpakking zit, geen poot om op te staan.

  En anders lust ik em rauw :)

  groetjes Edmond
 • Hehehe dat is nou eigenlijk het enige leuke van PackardBell bijvoorbeeld…zij sturen een doos en ander beschermingsmateriaal naar je toe thuis met eventuele instructies, dat heb ik vorig jaar nog meegemaakt met m'n laptop. In de doos mee opgestuurd en na 5 dagen gerepareerd terug met een specificatie wat ze hebben gedaan. Ik kon de doos gewoon weggooien. Ik moet zeggen dat dat toch een goeie service was en nog wel gratis en voor niks, ook het opsturen…de benodigde papieren zaten er al bij :)
 • Sommige verpakkingen moet je eerst helemaal kapot knippen (denk aan AMD athlon XP Boxed ),zelfs die waardeloze verpakking heb ik bewaard ,maar eigenlijk heb je aan zoiets niets meer ,dat plastic zit op elkaar gesmolten,ook bij muizen en usb sticks zo :P
 • Sommige verpakkingen bewaar ik wel ivm eventuele verkoopdoeleinden, zoals van mobo's, geheugen, videokaarten enzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.