Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

kan niet booten, harde schijven worden niet meer gezien

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • hoi,
  ik heb een probleem. ik zal even vertellen hoe het is gegaan.
  ik was zojuist een aantal poker filmpjes tegelijk aan het downloaden via bittornado. op een gegeven moment "hangt" mijn computer, met andere woorden hij doet niets meer en reageert nergens op. dus ik druk op de reset knop.
  wanneer de computer opnieuw opstart zie ik het logo van mijn moederbord wat langer dan normaal en daarna krijg ik een melding.
  er staat: Primary master: none
  Primary slave : none

  dit terwijl ze er allebei nog gewoon inzitten. ik maakte mijn computer open en controleerde de aansluitingen van de harde schijven. hier was niets aan te zien. ik heb de aansluitingen ook los gehaald en weer vastgemaakt en nog steeds hetzelfde.

  heeft iemand een idee wat er hier aan de hand is? en wat ik eraan zou kunnen doen?

  alvast bedankt
 • Reset je cmos eens.
 • [quote:4f8c57eac0="gerben"]Reset je cmos eens.[/quote:4f8c57eac0]

  uhm wat is cmos precies? :oops:
 • Het cmos is een stukje geheugen, wat de bios instellingen van je computer vasthoudt. Er zit een jumpertje op je moederbord, meestal vlakbij de bios batterij. Dit is een ronde knoopcel van ongeveer 25mm doorsnede. Kijk anders eens in de manual van je moederbord. Meestal zit de jumper op pen 1 en 2. Om te resetten doe je de computer helemaal uit, dus ook de stroom eraf. De jumper even op pen 2 en 3 zetten, even wachten, en weer terugzetten. Daarna rebooten. Kan zijn dat je enkele dingen opnieuw moet instellen in het bios.
 • ok bedankt.
  ik heb dit geprobeerd maar het blijft hetzelfde. hij zegt dat mijn primary master fails. dit zou er dus op moeten wijzen dat mijn schijf kapot is? maar kan dit zomaar in een keer???

  ik kan mijn schijf pas in het weekend in een andere computer als slave hangen om te kijken wat ik er nog mee kan. dit zal ik dan ook doen.

  bedankt voor de hulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.