Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Met 2 SATA HD's in Raid0 -> niet booten met IDE HD erbij

Passer
2 antwoorden
  • Heb met de zoekfunctie soortgelijke problemen al teruggevonden maar er nog geen gouden tip uit kunnen halen…
    Zodra ik nl een Maxtor 300Gb ATA harde schijf aansluit op de primaire of secundaire IDE dan start het systeem niet meer op. Krijg dan iets van 'select proper bootdevice and reboot' In de BIOS heb ik de RAID/SATA als 1st Bootdevice ingesteld maar toch blijft het bij niet op willen starten. Ik heb op dit moment geen enkel idee hoe ik dit op zou kunnen lossen….waar kan ik nog meer naar kijken?

    Groet,

    Marco
  • Meestal moet je naast aangeven dat je van een hdd wilt booten, ook nog aangeven welke voorrang krijgt.
    Als je zeker weet dat de raid controller nog eerder dan de ide hdd ingesteld staat in de opstartvolgorde, dan lijkt het er op dat dit niet helemaal goed gaat. Kijk eens of er bijvoorbeeld een bios update is die dit probleem moet verhelpen.

    Kan je die melding nog eens nakijken en nauwkeurig overnemen hier?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.