Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe grote harde schijf 250 GB

Anoniem
ccwriter88
4 antwoorden
 • Ik kocht net een nieuwe harde schijf van 250 GB (Samsung - IDE).
  Met True Image kopieerde ik mijn oude schijf (120 GB Maxtor) naar de nieuwe.

  De oude schijf was een multibootschijf waarop XP driemaal stond geïnstalleerd (xp administratie, xp games, xp videobewerking).

  Alles heeft altijd goed gewerkt. Tijdens het kopiëren met True Image stelt True Image zelf voor om alle partities te kopiëren en de ruimte telkens wat te vergroten zodat de volledige schijf benut wordt. Ik koos dus voor deze optie. Na het kopiëren heb ik de 120 GB-schijf verwijderd.

  Na het kopiëren merk ik dat ik perfect kan booten vanaf XP administratie.
  Wanneer ik echter wil booten via xp games dan lijkt dit te lukken, maar halverwege het opstarten blijft Windows hangen (tot net voor het inlogscherm van de gebruikers). Idem voor xp games.

  Heeft iemand een tip. Zou het te maken kunnen hebben met een biosbeperking. Mijn moederbord is een Asrock K7VM2 moederbord voorzien van de laatste biosversie.
 • Ik neem aan dat je teruggezette image alledrie de partities bevatte? Dat gaat vaker mis als -naast de eerste- de verdere partities besturingssystemen bevatten. Acronis kan in de zo'n geval niet altijd goed overweg met de driveletters. Bij het opstarten van een 2e of 3e partitie worden de registerverwijzingen niet gevonden en loopt de boel vast.

  Beste is om je oude schijf terug te hangen, per partitie een image te maken en die per image op de nieuwe partities terug te zetten.
 • [quote:03e8b218de="ccwriter88"]Zou het te maken kunnen hebben met een biosbeperking. Mijn moederbord is een Asrock K7VM2 moederbord voorzien van de laatste biosversie.[/quote:03e8b218de] Waarschijnlijk niet. Dat moederbord heeft een IDE 2 x ATA 133/100/66/33. Die 131GB biosbeperking was bij sommige ATA100. ATA133 zou daar geen problemen mee moeten hebben. Hoe groot detecteert het BIOS jouw 250 GB HD,

  Wel heeft Windows XP Gold een 131GB beperking. Het installeren of slipstreamen van Service Pack 2 via nlite is dan aanbevolen. Voor meer info zie onderwerp Grote harde schijven en de 128GB/137GB grens
 • Eigenlijk heb ik via True Image gewoon gekozen voor het klonen van een harde schijf. Ik zal je tip zeker proberen en de schijf partitie per partitie zal kopiëren. Bedankt voor de tip (ccwriter88)


  [quote:32fc126db4="KeesA"]Ik neem aan dat je teruggezette image alledrie de partities bevatte? Dat gaat vaker mis als -naast de eerste- de verdere partities besturingssystemen bevatten. Acronis kan in de zo'n geval niet altijd goed overweg met de driveletters. Bij het opstarten van een 2e of 3e partitie worden de registerverwijzingen niet gevonden en loopt de boel vast.

  Beste is om je oude schijf terug te hangen, per partitie een image te maken en die per image op de nieuwe partities terug te zetten.[/quote:32fc126db4]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.