Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Eindelijk manier om chip op Canon printer uit te schakelen !

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Veel mensen die een Canon printer hebben gekocht van de nieuwe generatie zijn ondertussen al geconfronteerd met de chip als ze hun patroon willen navullen. Het is echter mogelijk om ze na te vullen, maar de inktstanddetectie moet dan worden uitgeschakeld. Het gevaar bestaat dat -als je niet goed oplet- de koppen kunnen doorbranden als er geen inkt meer naar de koppen gepompt kan worden.

  Nu is er eindelijk een manier om die chips uit te schakelen en weer terug te keren naar het detectiesysteem m.b.v. de ingebouwde prisma in de nieuwe CLI-8/PGI-5 inktanks. Hierdoor is het weer mogelijk om alternatieve patronen te gebruiken zoals bij de oude BCI-3/6 patronen.

  Opgelet: de methode lukt op dit moment enkel met de printers die voorzien zijn van een kaartlezer en LCD-displayscherm. Een gebruiker in Japan heeft ontdekt -nadat hij van Canon een firmware upgrade heeft ontvangen, wegens printproblemen met zijn printer- dat het mogelijk is om de firmware van de printer zodanig te tweaken dat de ingebouwde detectie van de chip (noodzakelijk voor het aangeven de inkstand) volledig uit te schakelen en over te gaan op de oude vertrouwde detectiemethode m.b.v. de prisma onderaan de inttank. Dit is natuurlijk de ultieme methode om die vermaledijde chip te omzeilen !

  Werkwijze:

  -dowload het bestand http://www.druckerchannel.de/link_open-php?cnt=CANON_D14C&url=downloads/CANON_D14C.zip en open het zipbestand en schrijf dit naar een geheugenkaart die gelezen kan worden door de kaartlezer van je printer. Er staan 2 directories in het zip-bestand: DCIM en MISC. Beide mappen moeten op je geheugenkaart staan.
  -Steek de kaart in de printer en leg een blad gewoon papier in de cassette.
  -Druk op de knop "menu"
  -Navigeer naar de stand "fotodruk" en druk op OK
  -Selecteer vervolgens "DPOF printen"en dan op OK
  -Bevestig met "Ja"en dan druk dan af met OK
  -Nu moet de geheime servicemenu worden aangegeven en de status.
  -Selecteer uit het statusmenu de functie "Deactivate smartchip functions" en druk weer op OK.
  -Haal de geheugenkaart uit de printer en druk op OK. De printer is nu bevrijd van die chips !!!

  Er is wel een nadeel met deze manier: de flikkerende lichtjes van de chips worden nu volledig uitgeschakeld, maar dat mag de pret niet verbergen. Voor bezitters van Canon printers die geen kaartlezer hebben: misschien lukt deze methode ook via de Pictbridge-aansluiting via een digitale camera en zo de firmware tweak naar de printer te schrijven. Veel plezier ermee :wink: !
 • Ik hou het gewoon bij nieuwe tanks, welliswaar placebo maar voor net 2 euri's per tank ga ik dus alle moeite daar niet voor doen. Ik ga dus niet rommelen met de hardware van het apparaat, was al duur genoeg en bovendien vervalt de garantie dus mocht je later problemen krijgen…tnx anyway :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.