Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptop geheugen uitbreiding--->welk type?

Anoniem
FlvanSon
4 antwoorden
 • Dag,
  mijn laptop is de Acer travelmate (TM) 4150.
  De handleiding laat zien dat er max 2GB aan werkgeheugen in kan, DDR2 staat erbij. Nu zit er standaard 512MB aan geheugen in (2 modules).

  Mijn vragen:
  (1) wie heeft ervaring met uitbreiden van geheugen van 2x512MB naar 2x1GB–>veel sneller?
  (2) Er zijn zoveel verschillende type geheugen, DDR333, DDR400, dimm, pc2700, pc5300, etc etc. :-?

  Welk type geheugen koop ik voor de Acer TM4150?

  Dank!
  Esther.
 • Je moet sowieso DDR2 hebben, en geen DDR. PC5300 is op dit moment het meest courant, en het goedkoopst. In een laptop zitten vrijwel altijd SO-DIMM modules. Van 1 naar 2 GB kan voordelen hebben, maar is erg afhankelijk van de software. Games hebben er vaak wel baat bij. Ook windows vista lust graag wat extra. Maar gebruik je XP, en gebruik je het ding alleen voor internetten en officen, dan is uitbreiding geheel zinloos.
 • Dank je Gerben voor snelle reactie.

  Mn laptop formateer ik zeer regelmatig, maar dan nog moet ik soms wachten, en wachten, en wachten… :-?
  Ik gebruik statistiekprogramma's (SPSS, Amos) vrijwel altijd in combinatie met Word, muziek op achtergrond (Mediamonkey) en vaak downloaden (Bittorent), mail en internet staan standaard open daarbij.

  Ik hoop dat 2x1GB uitbreiding me iets minder lang doet wachten :)
  PC5300, DDR2, SO-DIMM modules begrijp ik.
  Nog een + of - voor bepaald merk?
  En! Zit het geheugen in een laptop makkelijk bereikbaar?

  Dank!
 • Meestal zit het ergens onder een klepje, zou in de handleiding moeten staan. Niet echt een voorkeur voor een bepaald merk, zolang het maar een fatsoenlijk merk is, en geen merkloos oem spul. Wellicht kun je bij acer een compatibily lijst vinden. En zoals altijd je laten garanderen dat je het terug mag brengen naar de winkel, mocht het onverhoopt niet werken.

  Ik zou ook eens kijken naar de harddisk. Vaak zitten er 5400rpm of zelfs 4200rpm schijfjes in. Als je die vervangt door een 7200rpm, kan dat een wereld van verschil maken. Laptopschijfjes dalen rap in prijs, en ze zijn er tegenwoordig tot zeker 120GB groot (in 7200rpm).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.