Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met USB stick

Anoniem
gunnyz
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben in het bezit van een Corsair flash voyager 256 MB die overal naar behoren werkt, behalve op mijn PC. Telkens ik hem inplug wordt hij wel enkele seconden herkend als nieuw apparaat voor massaopslag (Corsair) maar wanneer ik dan ga kijken bij deze computer dan staat er gewoon verwisselbare schijf (G:) ipv Corsair en de schijf lijkt compleet leeg. Wanneer ik iets probeer te kopiëren naar deze schijf krijg ik de foutmelding dat het opgegeven bestand niet kan worden gevonden. Mijn systeem heeft een AMD sempron 3000+ 1,99 Ghz processor met 1 GB RAM en draait onder XP PRO SP2. Moederbord is BIOSTAR M7VIK. Wanneer ik ga kijken in apparaatbeheer werkt alles normaal en alle andere USB apparaten werken ook. Wie kan me helpen?
 • Test ook eens in een andere USB poort of USB hub en evt met een verleng kabeltje, slecht contact komt blijkbaar soms wel eens voor :)
 • Heb ik allemaal geprobeerd maar niets helpt!
 • Maar reageert het LEDje van die USB-stick wel bij het inpluggen op een USB-poort. Dus gaat deze even knipperen? Hoe wordt die USB-stick herkend in Apparaatbeheer bij schijfstations? Ik heb er zelf 2 Corsair flash voyager, die herkend worden als: Corsair flash voyager USB Devices. Ook kun je in Apparaatbeheer Opslagvolumes checken. Overigens als die USB-stick een volumenaam heeft, dan wordt deze inderdaad niet vermeld als Corsair in deze computer. Dan wordt de volemenaam getoond.

  Heb je ook nog gecontroleerd of er info staat bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur? Check dat eerst zonder de USB-stick. En daarna met USB-stick ingeplugd.
 • Het LEDje knippert even maar blijft dan continu branden. De stick wordt wel overal herkend als Corsair Flash Voyager USB Device. Er werden geen problemen gevonden. Als ik hem op om het even welke PC inplug dan wordt hij onmiddellijk herkend met volumenaam "Corsair" en kan ik alle bestanden lezen. Daarnet werden eventjes alle bestanden die erop staan getoond, maar toen ik er een wou openen kreeg ik een foutmelding dat het opgegeven pad onjuist was en daarna stond er opeens weer niets meer op de stick. Het moet aan de PC liggen want heb direct daarna geprobeerd op mijn laptop en de stick werkte terug normaal.
 • [quote:668418c53e="gunnyz"]Het LEDje knippert even maar blijft dan continu branden. [/quote:668418c53e] Op alle laptop/PC's? Of alleen op die probleem PC?
  [quote:668418c53e="gunnyz"]De stick wordt wel overal herkend als Corsair Flash Voyager USB Device. [/quote:668418c53e] Dat lijkt me in orde. Maar had je ook zoals ik mijn vorig bericht vroeg, in Apparaatbeheer Opslagvolumes gecheckt? Is die info op de probleem PC anders, dan op de laptop/PC's waarop de USB-stick wel goed werkt?
 • Neen, de info is overal hetzelfde.
 • [quote:2163c7e44d="gunnyz"]Neen, de info is overal hetzelfde.[/quote:2163c7e44d] Er zou toch ergens een verschil moeten zijn. Want anders zou de USB-stick ook op je PC te behoren werken. Als je nu applicatie SIW download. En op je PC en laptop met USB-stick ingeplugd checkt bij Storage Device. Als je dan bij dat venster rechts-boven klikt op Corsair Flash Voyager USB Device, welke info verschijnt er dan in dat venster rechts-onder?
 • Op mijn PC krijg ik volgende gegevens:
  Type : Direct access device
  Vendor : (Standaardschijfstations)
  Model : Corsair fash voyager USB Device
  Interface : USB USB
  Removable : Yes
  SMART support : No
  Op mijn laptop krijg ik identiek dezelfde gegevens behalve dat er hier nog Size: 254 MBytes bijstaat. De PC herkent dus wel de stick maar er staat blijkbaar niets op.
 • [quote:3ecc0bdae5="gunnyz"]De PC herkent dus wel de stick maar er staat blijkbaar niets op.[/quote:3ecc0bdae5] Dat zal wel de reden zijn dat [quote:3ecc0bdae5="gunnyz"]Het LEDje knippert even maar blijft dan continu branden. [/quote:3ecc0bdae5] De PC blijft proberen te lezen. Heb je nog andere USB-sticks of een externe USB HD, die nog wel te lezen is op je PC?
 • alle andere usb apparaten (ook usb sticks) werken perfect
 • Heb je al met die Corsair flash voyager 256 MB ingeplugd op de PC, gecontroleerd via menu Start rechter muis klik op Deze Computer > Beheren > schijfbeheer hoe die USB-stick daar getoond wordt? Als je wel een 256 MB FAT partitie zien. Maar dan zonder letter, kun je proberen met de rechter muis knop een letter toe te wijzen. En daar wel:"On line"?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.