Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf niet meer bereikbaar

Anoniem
wanderer
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
  Ik ben een redelijke amateur op het gebied hard en software, maar wel een veelvuldige gebruiker.
  Ik heb het volgende probleem. Ondanks dat ik een amateur ben weet ik wel dat het verstandig is om geregeld de harde schijven op te ruimen door deze te defragmenteren. Dat lukt ook prima. Maar nu heb ik ook per ongeluk mijn externe harde schijf op gegeven om te defragmenteren. Na een halve minuut werd aangegeven dat defragmentatie van de schijf niet mogelijk is. Geen probleem dacht ik. Helaas. Toen ik kort daarna, via windows-verkenner een bestand wilde ophalen, kwam ik er achter dat de schijf niet meer te benaderen is. Windows Verkenner kent de schijf wel, maar de locatiepaden zijn niet te vinden. Bij de bepaling van de eigenschappen wordt wel keurig het gebruikte aantal GB's aangegeven en dat komt wel overeen met de werkelijk gebruikte grootte.

  Mijn vraag is al wel te raden.
  Weten jullie hoe ik weer over de gegevens van deze externe harde schijf kan beschikken. Het vervelende is dat ik juist deze schijf gebruik als backup.

  De schijf betreft een Maxtor Personal Storage 5000 (ik heb ook al een herinstallatie van de software uitgevoerd).

  Alvast bedankt
 • [quote:2d75ded698="Dutchy2207"]Toen ik kort daarna, via windows-verkenner een bestand wilde ophalen, kwam ik er achter dat de schijf niet meer te benaderen is. [/quote:2d75ded698] Je zou kunnen proberen je data te redden met een data rescue applicatie. Een aantal data rescue applicaties worden genoemd in deze topic.
 • Jolo,

  Bedankt voor reactie.
  Ik ben er mee aan de slag gegaan, maar tot op heden nog maar deels op kunnen lossen.

  Is er misschien een manier om de directory van windows verkenner te herstellen?

  Bedankt
 • [quote:03e60537e6="Dutchy2207"]Ik ben er mee aan de slag gegaan, maar tot op heden nog maar deels op kunnen lossen. [/quote:03e60537e6] Met welke applicaties heb je het tot nu toe geprobeerd?

  [quote:03e60537e6="Dutchy2207"]Is er misschien een manier om de directory van windows verkenner te herstellen?[/quote:03e60537e6] Op je interne HD? Dan zou je een Windows repair install kunnen proberen.
 • [quote:d8c81f933e="jolo"]Met welke applicaties heb je het tot nu toe geprobeerd?[/quote:d8c81f933e]
  Ik heb de PC Inspector file recovery gebruikt.
  Het nadeel is dat er geen enkele herkenbare map is. Ik heb er duizenden foto's en documenten op staan, waardoor het uitzoeken hiervan weer een lange tijd zal duren. Ook worden er mappen (sectoren) gemaakt die vervolgens problemen geven met het kopiëren, waardoor het kopiëren weer vastloopt en je weer opnieuw een scan moet uitvoeren.

  [quote:d8c81f933e="jolo"] Op je interne HD? Dan zou je een Windows repair install kunnen proberen.[/quote:d8c81f933e]
  Nee, zoals ik al aangaf beteft het een externe HD
 • Dan had ik zeker dit "directory van windows verkenner" verkeerd begrepen. Want de Windows verkenner staat doorgaans op C:.

  Maar als freeware applicatie PC Inspector file recovery faalt, valt wellicht een commerciële applicatie te overwegen. Bijvoorbeeld GetDataBack Data Recovery Software.
 • Ik meen dat ik ooit een keer hetzelfde heb gehad. Alleen bij mij was de externe HD op de grond gevallen.

  Het vervelende hiervan is dat de benadering van de externe HD vaak via een USB-interface loopt. Ik heb het kunnen oplossen waardoor ik concludeer dat je externe HD via deze USB-interface niet alle commando's aankan.

  Overigens betwijfel ik of je je data kwijt bent. Die staat fysiek gewoon nog op schijf hoor. Alleen ik vermoed dat je MBR en dergelijke beschadigd is, het begin van je HD waardoor je geen listview krijgt om je data uiteindelijk te kunnen benaderen.

  Bij mij was de oplossing eenvoudig doch vervelend, daar het bij mij een notebook-formaat HDD betrof. Die heb ik geplaatst en WinXP CD er uiteindelijk in gedaan en constateerde een partitie. Die heb ik uiteraard niet geformatteerd maar tijdens deinstallatie worden "eventuele problemen gechecked" (en opgelost). De WinXP installatie laten afronden en daarna was de schijf gewoon weer te benaderen.

  die weer in de externeHD behuizing gestopt, WinXP installatie gedelete en ik werk er nu nog mee (1 jaar later). De data ging nooit verloren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.