Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies gevraagd: Compatible DVD's branden

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik heb een Asus DVD brander met het merkwaardige verschijnsel dat veel van zijn baksels niet worden herkend door andere DVD spelers. Althans, de DVD's. CD's van deze brander worden wel zonder problemen herkend door andere CD/DVD spelers. Er is dan verder geen foutmelding of zo, de schijf wordt gewoon niet herkend en de bewuste driver geeft aan leeg te zijn.

  Nu denk ik dus over een andere brander, maar voordat ik dat doe wil ik eigenlijk graag weten of dit een issue is die meer branders hebben en in welke mate. Oftewel, ik wil dan wel een nieuwe waar ik dit probleem niet mee heb natuurlijk. Want als ik nu backups brand, dan zijn deze straks waarschijnlijk op een eventueel nieuw systeem niet meer te lezen. Asus gaat het dan niet meer worden in elk geval.

  Maar misschien zou een firmware update kunnen helpen? Ik wil dat sowieso eens gaan proberen. Maar heeft iemand anders ervaring met andere branders? Zowel goeie als slechte ervaringen. Zodat ik een beetje weet waar ik moet zoeken. Dus of je nou een brander hebt gehad met hetzelfde probleem, of een brander waarvan de producten door elke andere speler probleemloos herkend worden, ik vind het allemaal interessant.
 • Ik heb toch het vermoeden, dat je brander niet meer helemaal 100% is. Ik heb ook een brander gehad, die af en toe lastig deed. Op een gegeven moment gaf ie helemaal de geest. Ik heb nu eenzelfde brander (RMA), en die heeft ook moeite met het lezen van de schijfjes, gebrand met de vorige brander.
 • het kan natuurlijk ook aan de wijze van branden liggen… en ik zou dat eerst even nagaan voor je weer 40euro besteedt aan een nieuwe.
  nog steeds heeft langzaam branden voordelen boven snel, al hangt dat vooral óók af van je overige systeem-eigenschappen.
  ik had dat zelfde verschijnsel als jij een tijd geleden ook: bleek dat ik de dvd´s niet afsloot (finalize) bij het branden…. die ontdekking (dankzij dit forum) spaarde mij een nieuwe brander uit….
 • Ik finalize de schijfjes altijd. Maar ik brandde niet op de laagste snelheid. Altijd eentje onder het maximum. (Ik heb per slot van rekening niet voor niks een snelle brander :wink: ) Maar al ik op de allerlaagste snelheid brand lijkt het beter te gaan. De schijfjes worden dan wel herkend. maar het blijft een soort workaround op die manier en geen echte oplossing. Het lijkt dus of hij idd niet helemaal ok is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.