Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB poorten doen het niet

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een probleem mijn usb poorten ze doen het niet, ze geven nog wel stroom alleen ik zie geen usb poorten in de hardeware info. Het is lastig om met alleen een tochpad te werken. Iemand een idee omdit te verhelpen?

  ik gebruik Ubuntu 6.1.

  Al vast hartelijk dank!
 • kijk eens wat het commando [b:b51cef3b7a]lsusb[/b:b51cef3b7a] als resultaat geeft.
 • [quote:52ef5833c7="maximilaan"]kijk eens wat het commando [b:52ef5833c7]lsusb[/b:52ef5833c7] als resultaat geeft.[/quote:52ef5833c7]

  Hij geeft dan een error, hij kan dat commando niet vinden het stond ook in de handleiding van Ubuntu, maar hij vind helemaal geen USB poorten

  Maar ik weet miss waarom, ik heb een Laptop Acer 5102 hiervoor verscheen pas een nieuwe BIOS versie 2.83 en daarna doen de usb poorten gek, iemand miss een idee of ik hem kan veranderen of daar de fout zit?

  Please iemand met een goede oplossing?
 • Je kunt natuurlijk altijd terugschakelen naar de oude BIOS, Acer zal die toch ook nog wel op z'n webstek hebben staan?
 • [quote:72e071a54b="Anoniem"]ik heb een Laptop Acer 5102 hiervoor verscheen pas een nieuwe BIOS versie 2.83 en daarna doen de usb poorten gek, [/quote:72e071a54b] Bedoel je dat de USB-poorten nog wel werkte in Ubuntu, voor de BIOS update? Welke versie zat er toen op? En werken de USB poorten met die nieuwe BIOS nog wel in Windows XP?

  Ik vond via google nog wel een Installing and using Debian GNU/Linux on Acer Aspire 5102WLMi. Er staat niet bij met welke BIOS versie dat was. Maar omdat er reacties onder staan beginnend op 2006/12/17, zal het wel een oudere BIOS versie zijn. Dit artikel kun je in ieder geval gebruiken om de outputs met elkaar te vergelijken. Vergelijk om mee te beginnen de lspci output.
 • In windows xp was deze bios geinstalleerd daarna ging ie vreemd doen, maar is er geen easey iets om een usb poort te vinden. In hardeware info staat nergen een usb poort hoe kan hij via een commando weer usb poorten gaan vinden?
 • [quote:8371be3dcb="Anoniem"]In windows xp was deze bios geinstalleerd daarna ging ie vreemd doen, (..) hoe kan hij via een commando weer usb poorten gaan vinden? [/quote:8371be3dcb] Als je USB van die Laptop Acer 5102 niet meer werkt in Linux en Windows XP, dan zal een Linux commando niet helpen.

  Je zou het BIOS kunnen resetten. Hoe je dat doet, check je uiteraard in de bijgeleverde manual. Of check voor support bij Acer Service & Support.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.