Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

batterijen voor wireless mouse

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Enkele jaren geleden heb ik een wireless mouse gekocht waar 2 x AAA batterijen in moeten (ook wel type potloodcel genoemd).
  Ik vind het echter niet zo milieu vriendelijk om hiervoor iedere 6 maanden nieuwe batterijen te moeten kopen, dus ik heb nu oplaadbare batterijtjes AAA gekocht.
  Bij thuiskomst zag ik echter dat deze van het type NI-MH (Nikkel Metaal hydride) waren, waardoor ik nu de volgende 2 vragen heb:
  1. Kan ik deze NI-MH batterijen opladen met mijn NI-CD oplader?
  2. Indien ja, kan ik ze dan zonder problemen gebruiken in mijn wireless mouse?

  PaulusP
 • NiMH zijn zondermeer oplaadbaar, en hebben een grotere capaciteit dan nicd. Maar of ze in jouw lader te gebruiken zijn, is een kwestie van uitproberen. Niet iedere lader is geschikt voor nimh.
 • Gerben, bedankt voor je snelle reactie.
  Ik ga ze dan maar proberen op te laden in mijn NICD oplader (ze kunnen toch niet ontploffen of in brand vliegen he?)

  PaulusP
 • Och, beetje in de gaten houden. Nimh wordt op zich wel warm, maar niet zo heet dat je je handen er aan brandt. Als dat wel het geval is, meteen stoppen met laden.
 • [quote:5c6900e8dc]in mijn NICD oplader [/quote:5c6900e8dc]
  Nooit doen !! Je batterijen zullen nooit goed opladen en kunnen beschadigd raken. Als het boeltje ontploft moet je dan ook niet verbaast zijn. Alsof het allemaal zo eenvoudig is…..
 • Meer info: http://www.greenbatteries.com/bachfa.html#NiCD%20charger%20for%20NiMH%20batteries
 • Die website met batterij-info is zeeeer verhelderend! Ik denk dat ik mijn 2 NIMH batterijtjes (die nog altijd in de ongeopende verpakking zitten),
  maar terugbreng naar de winkel en dan koop ik 2 x NICD.
  Al mijn andere oplaadbare baterrijen zijn ook NICD en om alleen een NIMH ladere te kopen voor het 1 of 2x per jaar opladen van de batterijen van de muis, lijkt niet zo zinvol.
  Maar ik weet nu wel wat het verschil is tussen NI-CD en NI-MH !

  PaulusP
 • Zijn de NiCad batterijen nog wel verkrijgbaar? volgens mij zijn ze min of meer verdrongen door de NiMH batterijen.
  Trouwens een ladertje met bijbehorende NiMH batterijen kosten ook bijna niets meer.
 • Waarom niet overstappen naar de milieuvriendelijkste oplossing: Gewoon een muisje met een staartje. Verbeter het milieu…begin bij jezelf. :)
 • [quote:feb3241658="rsweres"]Waarom niet overstappen naar de milieuvriendelijkste oplossing: Gewoon een muisje met een staartje. Verbeter het milieu…begin bij jezelf. :)[/quote:feb3241658]

  Of een draadloze muis met oplaadbare NIMH batterijen. Bevalt me prima en ze zijn een stukje beter dan NI-CAD.
 • [quote:d6506d899d="rsweres"]Waarom niet overstappen naar de milieuvriendelijkste oplossing: Gewoon een muisje met een staartje. Verbeter het milieu…begin bij jezelf. :)[/quote:d6506d899d]

  Die trekt net zo goed stroom dus dat maakt niet uit, of je het nu via een oplader en batterijen ter beschikking stelt of via de computervoeding en een draadje :)
 • Ja daar heb je gelijk in maar oplaadbare batterijen na veelvuldig gebruik raken op een gegeven moment toch uitgeput en kun je ze gewoon wegflikkeren. Eenmaal opgeladen batterijen gaan in ieder geval ook veel korter mee dan niet oplaadbaren (Daarmee bedoel ik het moment van eerste gebruik totdat ze weer leeg raken). Stroom via de pc, yip ok dat kost misschien nog geen 5 euri's per jaar extra en bovendien geen ge-emmer met wisselen van batterijen, en dan denk ik toch dat je wanneer je de muis van stroom voorziet via je pc gewoon op jaarbasis veel goedkoper uit bent.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.