Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

haperende muis

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • hallo, Ik heb al enige tijd een probleempje met mijn muis (eentje met een balletje voor de navigatie) en ik heb een usb-lasermuis met dit probleem. Volgens het programma everest-home betreft de bal-muis een PS/2-compatibele muis (ik heb hem in een normale poort, dus geen usb, maar kan er met een verloopje wel een usb van maken) Hieronder is specifiekere informatie in een linkje gezet: [url=http://img101.imageshack.us/my.php?image=probleemmuisbe8.jpg][img=http://img101.imageshack.us/img101/6452/probleemmuisbe8.th.jpg][/url] De laser-usb muis is een logitech usb wheel mouse. hieronder informatie over deze muis: [url=http://img120.imageshack.us/my.php?image=muisnb4.jpg][img=http://img120.imageshack.us/img120/8254/muisnb4.th.jpg][/url] Het probleem ermee is dat deze muizen vaker haperen op het beeldscherm. Ik beweeg dan de muis wel, maar de muisaanwijzer op het beeldscherm beweegt dan plots veel trager en het 'voelt' dan net alsof de muisaanwijzer op het beeldscherm ergens door wordt tegengehouden. weet iemand wat dit probleem is en hoe het opgelost kan?
 • Waar maak je je druk over, voor twee euro heb je een nieuwe.
 • alleen de vraag is: werkt die nieuwe van 2 euro dan wel?
  Ook vraag ik me af of het aan de muis of mijn pc ligt?
 • Je kunt natuurlijk ergens een muis halen, op voorwaarde dat je hem terug mag brengen. Of de muis even op een andere pc proberen.

  Heb je de muis trouwens al eens schoongemaakt? Dus balletje eruit, stof eruit blazen, wieltjes schoonmaken.

  Muisdriver al eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd? Maak je gebruik van logitech software, verwijder die dan eens.
 • misschien dat dit ermee te maken heeft:
  Ik heb mijn pc aangeschaft met alles geinstalleerd. De betreffende balletjes-muis die het nu hapert zat er toen bij.
  Een paar maanden terug is mijn pc geheel alles ervan afgegooid en helemaal door iemand opnieuw geinstalleerd. Echter ik weet wel zeker dat er geen software voor deze muis is geinstalleerd.
  Ik heb de pc prima in goede staat terugontvangen en de muis erin gestoken en ben begonnen.
 • :P ok, ik weet waaraan het lag. Ik heb het kapje opengemaakt dat het balletje vasthoudt, balletje eruit en met water en beetje zeep afgewassen onder de kraan. Daarna met wattestaafje de wieltjes schoongemaakt, en wat werden ze mooi zwart!!! :oops: Ze waren helemaal donkergrijs toen ik ze opende en daarna dus zwart. Kwestie dus van onderhoud, zoals Gerben zei. Ik dacht niet dat dat zosnel zou gaan dat vuil worden.
  In ieder geval doet de muis het nu fatsoenlijk en ik zal hem vaker schoonmaken.
  Bedankt gerben, en de andere ook bedankt voor jullie reacties.
  Wat mij betreft mag een slotje op dit topic, want vraag is beantwoord.

  groetjes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.