Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hulp bij aanschaf digitale videocamera

Anoniem
rinaldinho
2 antwoorden
 • Ik wil binnenkort een digitale videocamera kopen.
  mijn budget is maximaal eur 300.
  Ik heb mijn oog laten vallen op de Panasonic NV-GS80.
  Deze heeft 1 CCD, ik hoor toch van alle kanten dat 3 CCD véél beter beeldkwaliteit geeft en ik vraag mij af in hoeverre dit van elkaar verschilt. Op het internet heb ik gegoogled maar kon geen vergelijkingen vinden tussen 1 CCD en 3 CCD.

  De videocamera is bedoelt voor vakantie en speciale gelegenheden, dus hij zal niet elke week gebruikt worden.

  Ook heb ik gehoord dat qua opslagmedium mini-DV het beste is, qua beeldoverdrachtkwaliteit naar de PC.

  Graag jullie mening.
  Als jullie andere voorstellen hebben over een ander type merk laat het gerust weten. Mijn eerste gevoel neigt naar Panasonic, waarom weet ik niet echt, vind ze mooi qua model.
 • Ik ben ook aan het kijken naar een digitale videocamera. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Panasonic (Leica lens) met een 3CCD beeldchip. Ik ben aan het twijfelen tussen een HD of DV camera. Binnenkort komt er eentje van Panasonic uit maar die is rond de 600 Euro.

  Als je je budget nog iets omhoog kan schroeven zou ik gaan voor de NV-GS320 deze is vanaf 478 Euro te koop (zie kieskeurig). Dit is de opvolger van de NV-GS300 en deze komt overal heel erg positief uit reviews. Dit is een nieuwe 3CCD camera van Panasonic, deze heeft ook een optische stabilisator. Ik wil deze of de HD camera.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.