Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SMC Draadloze netwerkkaart probleem

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een probleem waar je nogal ernstig gestoord van wordt al zeg ik het zelf.. ik heb zoals de topic titel al doet vermoeden een SMC draadloze netwerkkaart in mijn PC hangen (54mbps)… het probleem is dat deze kaart nogal vaak zonder enige reden het IP en alles kwijtraakt en dus weer op "netwerkadres verkrijgen" springt… na 15 sec ben ik dan weer online..
  nou is het zo dat er ook niet echt een regelmaat in zit, het is maar net wanneer die er zin in heeft lijkt et wel…
  soms dan kan ik de hele dag zonder problemen doen wat ik wil, en de volgende keer springt ie om de minuut eruit…

  Heeft er hier iemand ENIG idee hoe dit kan gebeuren…??
 • Het kan zijn dat je een slecht bereik hebt. Als dat het geval is valt de verbinding regelmatig weg en zal Windows dus regelmatig opnieuw een verbinding moeten opbouwen (te zien aan de melding 'netwerkadres verkrijgen')

  Het feit dat het erg onregelmatig voorkomt, zou er op kunnen duiden dat het slechte bereik het gevolg is van een storend netwerk in de buurt. Je kunt proberen om het draadloze netwerk op een ander kanaal in te stellen (dit doe je in de configuratie van je draadloze toegangspunt of draadloze router).

  Als je wilt zien hoe sterk de verbinding is en welke verbindingen er ook binnen je bereik zijn (inclusief het kanaal waarop die opereren) kun je het programma netstumbler gebruiken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.