Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD-drive "ziet" volume (DVD) niet meer

Anoniem
None
1 antwoord
 • Op m'n werk draait er een bepaalde toepassing op een computer met nog NT4. Het programma moest maandelijks worden upgedated, eerst d.m.v. één DVD en sinds pakweg een jaar twee DVD's.
  Nu sinds het programma bijgewerkt is d.m.v. de versie op twee DVD's "ziet" hij die versie op één DVD niet meer.
  D.w.z., dat hij in explorer enkel de driveletter toont en géén volumenaam en daarna meldt dat het medium niet kan gelezen worden.
  Vroeger zijn de updates nochtans steeds met die enkele DVD's gebeurd (en na de update worden deze gewoon in de originele verpakking opgeborgen in de kast).
  Aan de DVD zelf ligt het niet want ik kan wel alles erop zien vanop andere PC's (wel niet met NT4). Aan de drive ligt het waarschijnlijk ook niet want hij leest wel alles wat op die versies staan bestaande uit 2 DVD's.
  Onder DOS kan ik niet proberen want ik beschik maar over beperkte rights en doordat alle ondersteuning weggevallen is is er zelfs niemand meer die nog over alle mogelijkheden/rights beschikt. Ofwel zou ik moeten opstarten van diskette maar daarvoor heb ik nog geen tijd gehad (en moet ik allemaal meebrengen van thuis…).

  Normaal worden we wel enigszins gepushet om over te schakelen naar een volledig nieuw programma maar dat oude is heel goed en wil ik behouden natuurlijk.
  Wat kan er evt. softwarematig voor zorgen (b.v. na installatie van 2 DVD-versie) dat hij die enkele DVD niet meer "ziet"?
  (want ik vermoed dat ze het verder gebruiken van het oude programma opzettelijk steeds moelijker maken)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.