Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Contrastekker HP laptop 2,5" harde schijf

Anoniem
rutgergeerling
10 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar de contrastekker voor een 2,5" harde schijf die in een HP laptop moet.
  Heb echter geen idee hoe zo'n stekker heet of waar ik die eventueel zou kunnen krijgen.

  Iemand die mij verder kan helpen?

  [img:82c2db6652]http://www.rud-gr.net/temp/1.jpg[/img:82c2db6652]
  [img:82c2db6652]http://www.rud-gr.net/temp/2.jpg[/img:82c2db6652]
 • welkom op het forum!
  het zou iets kunnen verduidelijken als je aangeeft wat je wilt.
  er zijn verloopstukken naar 3,5 inch schijven te koop, en ongetwijfeld ook ´verlengkabels´.
  steek je licht eens op bij een elctronica-zaak (zo´n zaak met stekkertjes, snoertjes, transistortjes ed) in je buurt (geef evt aan waar je buurt is) of ga eens te rade bij www.conrad.nl
 • OK, iets duidelijker misschien:

  ik ben op zoek naar een stekker/kabel/plug die past in de connector op de foto's (zijnde de uitsparing voor de harde schijf in de laptop) en die aan de andere kant ingeplugd moet worden in de 2,5"harde schijf.

  Geen idee of dat een standaard ding is of echt specifiek voor HP.
 • Het ziet er beslist niet uit als een standaard ide aansluiting. Ik zie wat lijkt op het randje van een printplaat, met daarop metaalstrookjes. Net als de connector van een videokaart of geheugenstrip. Dus of het is geen standaard schijf, wat me erg onwaarschijnlijk lijkt, of er zit nog iets tussen.
 • Het lijkt nog het meeste op een PCI aanlsuiting maar dan precies omgekeerd. Zal vanavond even nieuwe duidelijker foto maken, misschien dat het helpt… :roll:
 • Heb je de oude schijf niet meer? Het lijkt me niet onwaarschijnlijk, dat er een kort bandkabeltje tussen moederbord en schijf hoort. Met dus aan de ene kant een stekker die hierop past, en aan de andere kant een 2.5" ide connector.
 • Tja, beetje dom geweest: of weggooid (was toch kapot) of compleet zoek gemaakt (en komt dan waarschijnlijk net boven water als ik een vervangend exemplaar heb gevonden!). :oops:
 • Misschien eens op zoek naar een service manual, of contact opnemen met hp. Misschien dat die duidelijkheid kunnen verschaffen. Er zit vást een kabeltje tussen schijf en moederbord.
 • Jup, maar welke?! :-?

  Ga dinsdag maar eens even een rondje maken langs alle computerzaken in Rotterdam. Wel ideaal dat ze allemaal in 1 wijk zitten. :D
 • Meestal moet je de hardeschijf eerst in een soort slede monteren. Hier zit dan ook het verloopstukje aan dat op het moederbord van de laptop past. Deze speciale aansluiting is ervoor om de hardeschijf makkelijk te kunnen verwijderen, een aansluiting met pinnetjes gaat vaak moeilijker los.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.