Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

mATX in een ATX behuizing?

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • Ik heb een vraagje.. Kan een mATX moederboard in een ATX behuizing? Of moet het perse mATX zijn?
 • Ja hoor dit kan prima.
 • [quote:4b3832d04a="noamen"]Ja hoor dit kan prima.[/quote:4b3832d04a]


  Weet je het 100% zekker? Want anderen zeggen weer van niet :wink:
 • [quote:bdbec642da="Rikvdknaap"][quote:bdbec642da="noamen"]Ja hoor dit kan prima.[/quote:bdbec642da]


  Weet je het 100% zekker? Want anderen zeggen weer van niet :wink:[/quote:bdbec642da]

  Ik heb vrij recent voor iemand een PC laten maken met een mATX moederbord in een ATX behuizing. Geen probleem.

  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/259/14387/m2n8-vmx.html
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/51/7913/nsk4400.html
 • Ooh ok. Bedankt ik ga is ff een mooi ATX behuizing kijken :wink:
 • Deze behuizing >>> http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=316033&view=detailed vind ik wel mooi.. Zal deze still zijn? En is die voeding goed? En past me moederboard erin?
 • Lawaai is sterk afhankelijk van de gebruikte fans. Voeding is niet veel over te zeggen, het is waarschijnlijk een oem model, waar ze een eigen stickertje op hebben geplakt. 400W is redelijk. Maar ik zie maar een 12V lijn van 18A. Het amperage is goed, maar als er echt maar een lijn in zit, dan is dat weer vrij weinig. Kun je hem niet zonder voeding bestellen?
 • [quote:0dfb828fb3="gerben"]Lawaai is sterk afhankelijk van de gebruikte fans. Voeding is niet veel over te zeggen, het is waarschijnlijk een oem model, waar ze een eigen stickertje op hebben geplakt. 400W is redelijk. Maar ik zie maar een 12V lijn van 18A. Het amperage is goed, maar als er echt maar een lijn in zit, dan is dat weer vrij weinig. Kun je hem niet zonder voeding bestellen?[/quote:0dfb828fb3]

  Ik heb hier zelf ook nog een ATX voeding leggen.. Dus dat is geen probleem. Ik ga denk tog voor een anderen behuizing ik vind deze best prijsig en het maakt nog eens veel lawaai ook. (heb ik gehoort) En is bijna in geen een nederlandse computer winkel te vinden. Is er misschien een anderen doorscheinede behuizing van een ander merk (die je wel in een nerderlandse winkel kan bestellen) En die geen lawaai maakt en die ook een redelijken voeding heb. Zonder voeding is ook niet erg. Als er dan wel een standaart ATX voeding in kan.
 • Kun je niet beter een gewone kast nemen met een venster erin? Er komt altijd stof in een kast, en in zo'n plastic ding zie je dat allemaal liggen. Lijkt me lelijk. Een antec ninehundred is bijvoorbeeld een mooie kast, met een leuk raam erin. Kleine 100 euro. Maar er zijn ook wel goedkopere kasten met zijraam.
 • Dat is idd waar wat je zegt. Ik ben er een teggen gekomen die ik wel mooi vond. [img:90c3068c4e]http://www.techpowerup.com/reviews/Apluscase/TwinEngine/images/TwinEngine.jpg[/img:90c3068c4e]

  Deze dus :D
  Ik moet alleen nog ff een online shop vinden waar ik hem kan bestellen. Heb je misschien een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.