Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Onboard geluidskaart werkt niet

Anoniem
Andre.R
6 antwoorden
 • Mijn zusje heeft zojuist haar basis pc ontvangen met een Asus M2N-MX moederbord. Hierop zit een SoundMAX-geluidskaart alleen kan ik deze niet installeren. Als ik de geluidskaart probeer te installeren via de bijgeleverde cd [i:390b26c04d]en[/i:390b26c04d] drivers van de asus site krijg ik de volgende melding: [i:390b26c04d]De bestanden van het audiostuurprogramma ondersteunen uw computerhardware niet.[/i:390b26c04d] Ik heb al even gekeken in de bios maar daar kan ik niks raars ontdekken. Wie kan mij helpen? bvd.
 • Kijk of de geluidschip aan staat in het bios. Heb je de chipset drivers ook al geinstalleerd? Dus de Nforce drivers. Waarschijnlijk deze:
  http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html
  En anders hier maar even zoeken:
  http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
  Na het installeren van de chipset drivers, minimaal twee keer opnieuw opstarten.
 • Bedankt voor je snelle antwoord Gerben, ik heb het probleem echter al opgelost. Na installatie van Service Pack 2 kon ik wel de drivers installeren, raar maar waar :-? Dit topic kan gesloten worden 8)
 • Och, sommige drivers zijn niet geschikt voor SP2, en andersom zal dat ook wel eens gelden. Maar mooi dat het werkt. Verder geen gele uitroeptekens meer in apparatenbeheer?
 • Haha, ja het is vaker zo dat door SP2 bepaalde dingen juist niet meer gaan werken maar andersom komt het dus ook wel eens voor :P . Er zijn naast het uitroepteken bij USB-controller (wat niet veel voorstelt volgens mij) geen uitroeptekens te bekennen.
 • De chipset drivers zou ik sowieso wel even installeren c.q. updaten. En dan wordt die usb controller ook vast wel herkend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.