Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

microfoon live over speakers lukt niet

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Dag,

  Ik gebruik windows xp prof en heb het volgende probleem. Ik hoop dat jullie het antwoord weten.

  Ik heb een ontvanger via een geluidskabeltje in de mic ingang van de pc. Wat de ontvanger ontvangt gaat dus zo de pc in. Ik weet dat het goed aangesloten is, want ik kan het signaal opnemen via de geluidsrecorder. Wat me echter niet lukt en wat ik wel wil, is dat het geluid rechtstreeks over de speakers van de computer te horen is.
  Ik heb al bij de mic instellingen gekeken of de mute niet aanstaat en of de schuifjes wel omhoog staan en dat staat allemaal goed.
  Ik kan het immers ook via de geluidsrecorder opnemen en dan meteen daarna via de speakers afspelen.

  Hoe kan ik instellen dat het geluid van de mic ingang rechtstreeks over de speakers te horen is??

  vr.gr.
  Marcel
 • Als je geluidskaart een line-in heeft (dus niet de mic), probeer het dan daar eens mee.
 • [quote:0b7ab2b498]Als je geluidskaart een line-in heeft (dus niet de mic), probeer het dan daar eens mee.[/quote:0b7ab2b498]

  Dank voor het antwoord. De line-in, kan daar ook gewoon een 3,5mm geluidsstekker in? In dat geval heb ik het namelijk al geprobeerd, want heb elk gaatje waar de plug inpast al gehad. :(
  Of is de line in met zo'n 'tulp'stekker? Zo'n uitgang of ingang zit er namelijk ook (heb alleen geen kabel daarvoor).

  NB Op scannerforum heb ik ook een draadje lopen hierover, maar daar komen we er niet uit. (voor volledigheid: http://www.scannerforum.nl/viewtopic.php?t=11187&sid=24918bae673bb06c65e856be2912c3ff

  Heb al alle velden voor geluidsinstelling die ik kan vinden gecheckt, maar kan nergens iets zien hoe ik dit zou kunnen veranderen.

  vr.gr.
  Marcel
 • In volume regeling moet je ook omschakelen naar de opnameapparaten, kijk daar eens of er niets op mute staat. Mic boost ook al aan gehad? Tulpstekker is mogelijk coax digitaal. Heb je voor de microfoon dan niks aan. Line-in zou een standaard mini-jack moeten zijn. Weet je ook zeker dat je in de goede gaten prikt? Dus onboard geluid vs. geluidskaart en zo.
 • [quote:3a67ad231f]kijk daar eens of er niets op mute staat.[/quote:3a67ad231f]

  voor zover ik heb kunnen zien staat nergens iets op mute

  [quote:3a67ad231f]Mic boost ook al aan gehad?[/quote:3a67ad231f]
  denk het niet, want dat ken ik niet :)
  hoe kom ik daar?

  [quote:3a67ad231f]Line-in zou een standaard mini-jack moeten zijn. Weet je ook zeker dat je in de goede gaten prikt? Dus onboard geluid vs. geluidskaart en zo.[/quote:3a67ad231f]

  Nee, weet dat niet zeker, maar heb alle ingangen geprobeerd, en op zich komt het signaal dus in de huidige stekker mic ingang dus wel goed binnen, ik kan het immers wel opnemen.
  Ben niet erg thuis in het technische gedeelte van de computer.

  Wat mij opvalt is dat ik niet een eigenschappen scherm kan vinden van de micingang. Waar zou dat moeten zitten?
  Las ergens dat dat via config.scherm > spraak en dan tabblad spraakherkenning zou moeten? maar ik heb dat hele tabblad niet.

  Nog een domme vraag (zeg al ben er niet zo in thuis) ik heb een ASUS videokaart, is dat tevens de geluidskaart? Kan namelijk geen cd-rom ofzo vinden van een aparte geluidskaart.

  vr.gr.
  Marcel
 • Videokaarten hebben geen audio aan boord. Je hebt dus of een aparte geluidskaart, of onboard geluid. Bij de laatste zitten je aansluitigen in het kleine paneeltje, bij de usb poorten, keyboard- en muis aansluitingen.

  Mic boost: volume control, options, properties, recording, eventueel ingangen aanvinken, ok. Options, advanced controls. Bij microphone, advanced, mic. boost aanvinken.
 • Ik ben er uit!
  Nieuw stuurprogramma gedownload en via dat programma kon ik de mic ingang verder openzetten.

  Via configuratiescherm naar Geluiden en Audioapparaten,
  dan tabblad “hardware”
  dubbelklikken op besturingsprogramma voor audio
  (dat is bij mij nu “C-Media High Definition Audio Device” geworden, maar heette eerst anders)
  dan tabblad "stuurprogramma's" en "stuurprogramma bijwerken".

  Toen werd dat C-Media programma gedownload en dat verscheen na opstarten in de taakbalk.
  Via dat programma werd meteen duidelijk dat de roze ingang de mic is (zat de kabel ook al in) maar dat schuifje van de ingang naar beneden stond. Die omhoog en daar was het geluid op de speakers.

  Gekke is dat ik hiervoor via config. scherm ook wel bij een mic. schuifje kon komen en die helemaal naar boven kon zetten, maar dat dat geen enkel effect had.
  Blijven rare dingen, computers :-)

  Afijn, het werkt nu, bedankt voor het meedenken.
  vr.gr.
  Mars
 • Onboard geluid kan raar doen met drivers. Als je die niet zelf installeert, zet windows er wel een of andere AC97 driver op. Die soms wel, soms niet, en soms maar half werkt. Ik had hier ook zoiets (nvidia chipset met realtek sound), waarbij de volumeregeling raar deed. De frontspeakers waren wel instelbaar, de rearspeakers hadden constant dezelfde vaste geluidssterkte. Realtek driver erop, en het was wel in orde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.