Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem hardenshijf

Anoniem
KeesA
11 antwoorden
 • Ik heb sins gisteren dat me HD een Tik Tik Tik Tik geeft een daarna is me pc ineens facking sloom.. En staat die vast en moet je hem opnieuwe starten. Als ik hem dan opnieuwe start staat die niet in het IDE lijstje van me Bios. Als ik dan 2/3uur me pc uit laat en dan weer aan zet, Werk die weer wel. Een heel vaag iets dus.. ik zelf wil dus nu een nieuwe HD gaan kopen.. Maar misschien hebben jullie nog een idee om het temaken. Ooh ja het is trouwens een Maxtor een 250GB.  Alvast bedankt. :wink:

  Gr Rik
 • 1. Is toch teken dat de schijf het aan het begeven is. Geen zekerheid, maar zeker niet onwaarschijnlijk.
  2. Stel je data veilig. het zou maar net kunnen dat de schijf binnenkort geheel niet meer opstart of onbenaderbaar wordt.
  3. Voor de zekerheid kun je het diagnoseprogramma SeaTools draaien. Seagate heeft Maxtor overgenomen, vandaar een Seagateprogramma.
 • Alles heb ik gebackup :wink: Bedankt!
 • Deze HD >>>> http://www.alternate.nl/html/product/details.html?artno=A9BS23&showVariantData=true#variantBox Lijkt me wel goed. Alleen wat zijn de aanstuilingen? Ik heb alleen nog maar IDE HD's gehad en nog nooit SATA.
 • Dit cabeltje heb ik bij me moederboard gekregen> [img:a5dec5893e]http://www.amtrade.com/external_storage/sata_adapter.gif[/img:a5dec5893e]

  Is dat voldoende om een Sata HD aantesluiten?
 • Oooh ja en zo iets > [img:b9700ab281]http://www.cooltechpc.com/ctpc/images/sata_cable.jpg[/img:b9700ab281]

  Alleen dan orangen.
 • Je mobo kan SATA aan?

  SATA aansluitingen zijn 2 platte stekkers. De onderste die je laat zien is de datakabel. De bovenste de stroomkabel, d.w.z. een molex naar SATA stroom verloopkabel. De ene voeding heeft gewoon IDE (Molex) + SATA stroomaansluitingskabels, de andere voeding alleen IDE (Molex). Dan kun je de verloopkabel naar SATA gebruiken die je in de bovenste foto laat zien.

  Voldoende kabels dus.
 • Ok. Bedankt. Is de HD een beetje goed en snel?
 • Moest je schijf nog geen drie jaar oud zijn, dan valt ze nog onder de waarborg, denk er aan.

  En schenk - voor je een s-ata-schijf gaat kopen - aandacht aan de vraag van KeesA: kan je moederbord s-ata aan? (m.a.w.: heb je een s-ate-aansluiting op je moederbord ??)

  [img:551a93b94f]http://i11.tinypic.com/30nd8pw.jpg[/img:551a93b94f]
 • als hij de bovenstaande kabels bij zijn moederbord heeft gekregen dan zal zijn moederbord het ook ondersteunen he heren. Even beetje nadenken. zeker van een ouwe rot verwacht ik een beetje beter lezen :wink:

  De kabels zijn dus inderdaad kabels om je SATA schijf mee aan te sluiten.
 • Ja idd. Ik heb de aansluiting op me moederboard zitten :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.