Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Systeem Start Niet Op - NIeuw

Anoniem
gerben
16 antwoorden
 • [quote:3e4a5ec366="kaguya"]Als de moederbord beschadigd is dan doen de fans het ook niet toch?[/quote:3e4a5ec366]Stel iemand steekt je ogen uit, dan ben je toch alleen blind, maar je kunt nog steeds met je handen wapperen? :wink:
  [quote:3e4a5ec366="kaguya"]Iemand?[/quote:3e4a5ec366]Je zou ook met je PC-kast ff langs een computerzaak met technische dienst langs, binnen een uurtje kunnen ze wel ontdekken wat er loos is en het kost je maar een uurtje arbeidsloon.
 • Hoe ziet de onderkant van het moederbord eruit?
 • Ik heb vandaag mijn onderdelen binnen gekregen en heb hem in elkaar gezet;

  8800 GTS (320 MB)
  Silentium T4 Pro (2x 5,25" / 2x 3,5";)
  2 GB DDR2-667 Kit (2048 MB)
  Barracuda 7200.10 (320 GB)
  965P-DS3 (Intel® P965)
  Floppydrive (1,44 MB)
  AD-7170S (18/8x, 8/-x(DL))
  Core™ 2 Duo E4300 (1800 MHz)

  Ik deed hem aan, toen bleek dat ik geen spanning op de dvd brander had, dus dat gedaan. Maar in de bios kon die geen hdd vinden en toen ik xp wilde installeren kreeg ik hetzelfde te horen. Dus ik kast weer eens bekeken, blijkt dat de hdd niet aangesloten staat op de voeding, maar na even gezocht te hebben blijkt dat er maar een kabel met twee connectors is, eentje voor de dvd brander en eentje voor de hdd…niet dus, het kabeltje is veel te kort om de hdd[die zich onder de diskette bevindt] en de brander aan te sluiten…
  Ik heb op tweakers en google gezocht, het lijkt erop dat niemand hier last van heeft? Zie ik iets over het hoofd?

  2e vraag: Ik heb hem overgeklokt in de bios, FSB draaide op 250, toen had ik hem weer verhoogd naar 270, maar nu wil die niet meer opstarten. Ik heb in de handleiding van de moederbord gevonden dat je de pins moest shortenen O.o Ik had geen idee wat ze daarmee bedoelen[nu nog steeds niet] dus ik heb die pins met een muntje omgebogen en terug gebogen….startte nog steeds niet op.

  Er bleek dat er bij de ''battery'' deel stond dat je ook het batterijtje er een minuutje uit kon halen, dat heb ik dus gedaan, maar nu wilt hij nog steeds niet opstarten. Je hoort wel een geluidje, alsof er iets heel zachtjes kraakt wanneer je de stekker in de stopcontact doet…
  [Ja, ik heb het batterijtje ook terug gedaan en hij klikte…]
 • Wat heb je precies omgebogen met een muntje?! Ik hoop voor je dat je het moederbord niet opgeblazen hebt…

  Je moet de cmos resetten, als ie niet meer op wil starten na een overklok. Dat doe je met de clear cmos jumper. Dat kan wellicht ook omschreven worden als shorten (kortsluiten) van de pennen met die jumper. Deze jumper zit meestal vlak naast de batterij.

  Als kabels te kort zijn, kun je die wel verlengen met bijvoorbeeld een Y-kabeltje.
 • [quote:c73411cb2f="gerben"]Wat heb je precies omgebogen met een muntje?! Ik hoop voor je dat je het moederbord niet opgeblazen hebt…

  Je moet de cmos resetten, als ie niet meer op wil starten na een overklok. Dat doe je met de clear cmos jumper. Dat kan wellicht ook omschreven worden als shorten (kortsluiten) van de pennen met die jumper. Deze jumper zit meestal vlak naast de batterij.

  Als kabels te kort zijn, kun je die wel verlengen met bijvoorbeeld een Y-kabeltje.[/quote:c73411cb2f]
  Deze pinnetjes, het lijkt me erg sterk dat ik hem opgeblazen hebt.
  [img:c73411cb2f]http://img.photobucket.com/albums/v96/Sh@dowhunter/dsad.jpg[/img:c73411cb2f]
  Tevens ziet het er precies hetzelfde uit als toen ik ze nog niet had gebogen en terug.
  BTw; kan het zijn dat de voeding het niet meer doet? Zelfs ALS het moederbord opgeblazen zou zijn, moeten de fans toch wel 1-2 secondes draaien als ik hem opstart, rite?
 • Dat lijken me de pinnetjes voor de bios reset (het rode ovaaltje). Maar hoe kom je er in vredesnaam bij, om die te gaan verbuigen? Maar goed. Die moet je dus "shorten" oftewel kortsluiten. Dit met de computer uit en de stroom eraf, gedurende een tiental seconden. Sowieso nooit met je fikken aan de computer komen als er stroom op staat.

  Kabels vanaf de voeding zijn maar zelden te kort, of je moet al een heel hoge kast hebben. Zit de kabelbundel niet toevallig samengebonden, met een elastiekje of tie-rip?
 • [quote:e99cec4854="gerben"]Dat lijken me de pinnetjes voor de bios reset (het rode ovaaltje). Maar hoe kom je er in vredesnaam bij, om die te gaan verbuigen? Maar goed. Die moet je dus "shorten" oftewel kortsluiten. Dit met de computer uit en de stroom eraf, gedurende een tiental seconden. Sowieso nooit met je fikken aan de computer komen als er stroom op staat.

  Kabels vanaf de voeding zijn maar zelden te kort, of je moet al een heel hoge kast hebben. Zit de kabelbundel niet toevallig samengebonden, met een elastiekje of tie-rip?[/quote:e99cec4854]
  Is dus niet zo :([elastiekje al los gemaakt enzo]
  Maar even over CMOS Clearen, als ik het batterijtje eruit heb gehaald, dan is het toch al gecleared? En hoe moet ik ze dan kortsluiten, muntje ipv die batterij doen ofzo?
 • Met een jumper, zo'n klein plastic blokje. En als je die niet hebt, met iets van metaal. Het groene ding op dit plaatje.
  http://www.tonh.net/museum/jumper.jpg

  Te korte kabels kun je dus verlengen met zo'n y-kabeltje, kost een paar euro.
  http://lib.store.yahoo.net/lib/amamax/CB-PWI-4P-4P2-Y13.jpg

  Als je het met de batterij wilt doen, moet je die eruithalen, en er even omgekeerd weer in doen. Het cmos geheugen wordt niet altijd gewist, als je de (batterij)spanning er even af haalt.
 • Gedaan, maar hij start nog niet op. :(
 • Haal het bord er eens uit, en kijk hoe de andere kant bij die pinnetjes eruit ziet. Ik hoop dat daar niets beschadigd is?
 • [quote:524ef8585a="gerben"]Haal het bord er eens uit, en kijk hoe de andere kant bij die pinnetjes eruit ziet. Ik hoop dat daar niets beschadigd is?[/quote:524ef8585a]
  Dat zal ik nu gaan doen, maar ik heb nog een vraagje. Als de moederbord beschadigd is dan doen de fans het ook niet toch? Dat zal dan wel kunnen.
  PS: Ik heb u op msn toegevoegd, als u dat goed vindt, want dat praat wat makkelijker? :oops:

  EDIT: Ik heb u toegevoegd, maar u bent blijkbaar niet online[kaguuya@gmail.com], hij start nu wel op maar ik krijg een zwart beeld op mijn Syncmaster 940NW :(. De videokaart is goed aangesloten, ik heb hem een paar keer opnieuw erin gestoken.
  EDIT2:Iemand?
 • Och, waarom zouden we het niet gewoon op het forum houden. Dan kunnen anderen ook suggesties doen. Mits je ze wel volledig informeert, en geen alternatieve topics start…
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=174327
 • [quote:875d9be1fd="gerben"]Och, waarom zouden we het niet gewoon op het forum houden. Dan kunnen anderen ook suggesties doen. Mits je ze wel volledig informeert, en geen alternatieve topics start…
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=174327[/quote:875d9be1fd]

  Ik dacht dat deze gesloten zou worden, aangezien het probleem waarbij deze topic is ontstaan, opgelost is.
  Excuses daarvoor.
  Dus samengevat:

  Alle fans draaien nu, ook die van de 8800GTS, maar monitor blijft op standby, het krijgt dus geen signaal door.

  Ik heb:
  ~Monitor op andere pc geprobeerd, deed het goed.
  ~Geen andere PCI(-e) videokaart om uit te proberen.
 • [quote:832b344dc7="Obi-wan-kenobi"][quote:832b344dc7="kaguya"]Als de moederbord beschadigd is dan doen de fans het ook niet toch?[/quote:832b344dc7]Stel iemand steekt je ogen uit, dan ben je toch alleen blind, maar je kunt nog steeds met je handen wapperen? :wink:
  [quote:832b344dc7="kaguya"]Iemand?[/quote:832b344dc7]Je zou ook met je PC-kast ff langs een computerzaak met technische dienst langs, binnen een uurtje kunnen ze wel ontdekken wat er loos is en het kost je maar een uurtje arbeidsloon.[/quote:832b344dc7]
  HO Wacht, hij start nu dus WEL op, maar geen beeld.
  @Gerben: gewoon, niks verbogen ofzo.
 • Hoor je ook een bios piep? Draaiende fans geven eigenlijk alleen maar aan dat er spanning aanwezig is.
 • Fixed, na de cmos weer gecleared te hebben doet hij het:D.
  @Gerben; kan ik die Y-kabels bij elke computerwinkel vinden? Heeft u misschien een link naar een webshop?
  EDIT: Op het plaatje van u, staat een 4 pins ding, ik moet er eentje hebben die op een SATA drive past. Dan moet ik zoiets hebben toch?
  http://www.cool-prices.nl/Producten/Kabels%20en%20supplies/Kabels/618/Sata%20Power%20connector%20(power%20voor%20sata%20schijven)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.