Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SCSI Host Adapter voor Canoscan 2700F diascanner

Anoniem
tomvdlee
8 antwoorden
 • Foutje sorry :oops:
 • Ik heb een CanoScan 2700F middels een SCSI Host adapter kaart aan een oudere pc aangesloten. Nu wil ik deze aan een nieuwere pc aansluiten.
  De SCSI kaart is er een van Adaptec, model AVA-1502AP voor een ISA slot en ASPI ondersteunend.
  In de nieuwere pc's zit dus geen ISA slot meer. Vandaar mijn probleem. Ik kom er niet achter welke SCSI adapter ik nu kan gebruiken. Canon noch Adaptec geven mij hier uitkomst.
 • volgens mij is dit een crosspost.

  Je moet een SCSI adapter kopenvoor PCI.
  Let wel op de externe aansluiting. Grote kans dat je een verllopkabel moet kopen.

  Je kan ook naar merken als TEKRAM kijken.

  Als je alle kosten bij elkaar telt dan is het goedkoper om een nieuwe USB scanner te kopen
 • Lijkt me beslist niet goedkoper dan een vergelijkbare USB scanner. Dit is een dia/negatief scanner. En voor onder de 400 euro kan je goed scsi spul kopen. Ik vermoed zelf voor minder dan 30 euro. SCSI kaartjes kosten op beurzen vaak nog geen 5 euro. In het ergste geval nog een geschikte SCSI kabel, meestal zo'n 10-20 euro. Ik kan vanaf hier geen PDF lezen, dus handig om te weten of de scanner een 25 polige connector heeft (gelijkend op de printerpoort aansluiting op de computer) of een 50 polige HD connector of 50 polig Centronics of nog wat anders … Een fotootje geeft de antwoorden … Het makkelijkste lijkt om een geschikte scsi kaart te kopen met de juiste connector er al op. Merk/type maakt niet zoveel uit zolang Windows de drivers maar kent. Tot nu toe heb ik altijd mijn Adaptec Scsi kaarten en NCR81x Scsi kaarten gewoon kunnen installeren zonder gedoe.
 • Ik heb ook een Canon Dia scanner op een Adaptec SCSI kaartje de 2940AU. (dacht dat het een 2700F was). Heb het kaartje een keer gekocht via E-bay voor 10 Euro inclusief verzenden. Marktplaats kan je ook proberen.
 • De CanoScan (was inderdaad een nogal prijzige filmscanner) heeft twee connector aansluitingen:
  Full-Pitch 50-Pin connector en D-Sub 25-Pin connector.
  Beide kun je gebruiken om de scanner aan de SCSI Host adapter kaart in de pc aan te sluiten.
  Op mijn huidige pc heb ik wel een PCI slot over, maar ik denk niet dat alle SCSI Host PCI adapter kaarten zonder meer met deze scanner werken, of gaat dat altijd? Canon specificeerde destijds dat de kaart ASPI moest ondersteunen. Hoe weet ik dat een kaart dat doet. De ASPI drivers hoefden destijds niet geinstalleerd te worden, omdat Windows (95 en 98) die al herkende.
  En dan komt natuurlijk de vraag hoe zit dat met XP, is dat zo ver backwards compatible dat die dit ook herkent?
 • Zelf heb ik een Scanjet 5P en een Minolta Elite Scsi scanner. Al deze scanners werken op Windows 98, 2000 en XP. De Scsi kaarten heb ik nagenoeg gedachteloos gekocht. NCR810 kaartjes zijn al vrij oud, de Adaptec PCI kaartjes wekken veel vertrouwen en worden ook nog eens goed ondersteund. Het is iha zo dat een Scsi kaart en een Scsi apparaat onafhankelijk zijn. Heel veel Scsi kaarten worden gewoon ondersteund door Windows. Wanneer de Scsi kaart is geinstalleerd, wordt het aangesloten apparaat vanzelf gevonden. Aspi levert volgens zeggen wel eens problemen op. Zelf geen problemen mee gehad. Mocht je in de buurt van Almere wonen, dan wil ik je wel helpen met een en ander. Ik heb dacht ik ook nog een PCI Scsi kaart met DB 25 connector liggen. Ook nog wel een aantal met een (grote) Centronics connector. De term full pitch zegt me zo niks.
 • Bedankt voor het antwoord. Ik woon niet in de buurt van Almere, maar in Schoonebeek (ten zuiden van Emmen), dus dat is wat ver, maar misschien kan er wat per post geregeld worden. Ik moet sowieso een paar week wachten voordat mijn computer waar ik hem op aan wil sluiten vrij komt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.