Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met externe HD

11 antwoorden
  • Hallo, Al een aantal maanden gebruik ik naar tevredenheid een externa hardeschijf van Lacie (320gb) PROBLEMEN: Maar sinds eergisteravond (08-05) heb ik problemen met het apparaat: - de pc is ineens enorm traag - programma`s lopen vast SPOORLOOS: Als ik de externe hd uitzet dan lost bovengenoemde automatisch op MAAR.. een volgend en nog groter probleem, wanneer ik de schijf weer aan doe.. wordt hij niet meer herkend... er geberut niks.. behalve dat de pc weer traag wordt en dat programma`s vast lopen. Als ik de schijf ingeschakeld heb dan is hij bij Apparaatbeheer wel zichtbaar onder `USB-controllers`. TEST: (ik heb hem op een andere pc geprobeerd. Die pc geeft dan wel aan dat er nieuwe hardware gevonden is en dat deze geinstalleerd is en gebruikt kan worden, maar ook nu is de schijf nergens te vinden.) Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? m.v.g. Arjan[/b]
  • Ik ben bang dat de schijf is overleden. Je kunt hem er eens uitschroeven, in de pc hangen, en kijken of je nog wat kunt redden met een recovery programma. Daarna de schijf testen met de diagnosetool van de fabrikant. http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  • Heb ook een keer zoiets ervaren. Mocht de schijf niet te vinden zijn en je "externe usb" controller wel herkend worden dan is mogelijk je beginsector (MBR, sector 0, god weet wat) beschadigd. Omdat via USB niet alle commando's kunnen worden doorgegeven aan je Harddisk is het aan te bevelen de HDD te demonteren en in een PC te monteren als 'master', vervolgens daar ... of dmv een tooltje van de fabrikant ... of bijv een verse win XP install te laten uitvoeren die tijdens de install je beginsector weer repareert. Een format uitvoeren is niet aan te bevelen, daar je dan je data kwijt bent. Daarna stop je de HDD weer terug in z'n behuizing. Goede kans dat je bij je data kunt. Tenminste dat deed bij mij de truuk en schijf werkt nu nog. Ik had de schijf laten vallen.
  • [quote:a56dd866b5="adwtje"]Hallo, Al een aantal maanden gebruik ik naar tevredenheid een externa hardeschijf van Lacie (320gb) PROBLEMEN: Maar sinds eergisteravond (08-05) heb ik problemen met het apparaat: - de pc is ineens enorm traag - programma`s lopen vast SPOORLOOS: Als ik de externe hd uitzet dan lost bovengenoemde automatisch op MAAR.. een volgend en nog groter probleem, wanneer ik de schijf weer aan doe.. wordt hij niet meer herkend... er geberut niks.. behalve dat de pc weer traag wordt en dat programma`s vast lopen. Als ik de schijf ingeschakeld heb dan is hij bij Apparaatbeheer wel zichtbaar onder `USB-controllers`. TEST: (ik heb hem op een andere pc geprobeerd. Die pc geeft dan wel aan dat er nieuwe hardware gevonden is en dat deze geinstalleerd is en gebruikt kan worden, maar ook nu is de schijf nergens te vinden.) Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? m.v.g. Arjan[/b][/quote:a56dd866b5] Ik heb dezelfde problemen met mijn nieuwe externe harde schijf!! Ik heb alles ingepakt en ga hem morgen terugsturen naar de winkel.
  • De externe schijf heb ik gedemonteerd en in m`n pc gehangen. op dit moment is hij aangeduid als `secondary master`. Als ik hem als slave doe, dan vraagt de pc bij het opstarten naar de installatie cd om van daaruit op te starten. maar nu als master... het laden van windows wat normaal gesproken niet lang duurt, duurt nu wel heel lang en er komt geen eind aan. (het `laad balkje` blijft maar rollen). Wanneer ik de `power cable` van de nieuwe schijf verwijder dan start windows wel gewoon normaal op. Het lijkt mij dat de pc windows gewoon opstart van m`n `oude` HD, en zodoende niks te maken heeft met de nieuwe HD? of bevriest windows daar al net zoals hij dat deed wanneer ik de toen nog externe HD aansloot? P.S. AswinW.. voordat ik jou tip uitprobeer, ik denk niet dat de schijf voldoende ruimte over heeft voor een WinXP install. Weet niet of dat veel verschil maakt? Groet Arjan!
  • Update!!! Ik heb beide HD`s nu aan 1 IDE kabel gehangen, de originele HD als Master en de externe als slave. Nu start de pc wel normaal op en kom ik dus gewoon in windows, echter.. Windows ziet de externe scijf niet, maar in de BIOS staat hij wel gewoon. wat nu?
  • Schijf testen met de tool van de fabrikant dan maar?
  • Bedankt voor de snelle reactie! Ik heb het program gedownload, hij vindt de schij en daar ben ik enorm blij mee.... maar!! hij vindt alleen m`n antieke 40GB schijf.. Seatools vindt de externe schijf dus niet helaas.
  • Dan lijkt me dat ie dus echt wijlen is. Seagate geeft vijf jaar garatie.
  • Dan leg ik me er maar bij neer.. Bedankt voor de hulp!!
  • Zooo.. apparaat opgestuurd en alles en heb hem vandaag na een maand op kunnen halen. sluit ik hem aan.. doet hij het niet!!!! er gebeurt helemaal niks. Het enige dat gebeurt is dat ie begint te stinken... dus heb hem maar weer afgekoppeld jaaa hij is heel netjes gerepareerd :o

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.