Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harddisk probleem

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • SInds gisteravond vertoont mijn harddisk kuren. Af en een toe een klikkend geluid, vanochtend deed hij het nog, maar nu kan ik met de oorspronkelijke pc de schijf niet meer benaderen )ookniet als hij als slave is ingesteld.

  Ik heb hem echter op een Dell PC als slave toegevoegd, en dan kan ik hem wel benaderen.

  Iemand enig idee wat ik er aan kan doen, dat ik hem in ieder geval weer kan benaderen. Ben nu middels een Knoppix cd ingelogd, maar kan de harddisk niet benaderen om dezevolgens knoppix niet toegevoegd kan worden.

  Jullie hulp is zeer welkom
 • Als je er op die dell pc nog wat af kunt halen, meteen doen. Constant klikken betekent vrijwel altijd, dat de schijf is overleden, of op het punt staat om dat te doen.
 • Veel fabrikanten van harde schijven bieden diagnose-software aan op hun website. Daarmee kun je een indicatie krijgen van de ernst van het probleem.
 • http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  Maar pas doen ná veiligstellen van data.
 • Dank je, ga het eens proberen. Het opstarten met knoppix lukt naar nu blijkt, ook pas als de pc een poos uit is geweest. Vanmiddag kon ik een paar keer niet opstarten, waarschijnlijk omdat de pc toen nog warm was. Straks blijkt dat de hele pc enigsyins stervende is ß5,5 jaar oud en intensief gebruikt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.