Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SATA schijf op MSI K9N SLi Platinum moederbord niet gevonden

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Hoi Mark,

  Dit klopt inderdaad, voor het installeren is meestal een diskette nodig. Ik heb echter wel al een schijf met XP, ouderwets IDE. Onder XP zijn ook al SATA drivers geinstalleerd. Maar zowel in XP als in de Bios herkent hij de schijf niet, deze heeft het op mijn oude moederbord wel gewoon gedaan.
 • Ik heb sinds kort een nieuw moederbord, deze heeft 6 aansluitingen voor SATA (2). Voor zover ik begrepen heb zou dit gewoon moeten werken met oudere SATA schijven zoals de schijf die ik heb. Maar ik krijg het niet voor mekaar dat de 2 elkaar zien. Zelfs in de BIOS ziet hij de schijf niet.
  Ik heb verschillende sloten geprobeerd nu, met verschillende kabels en heb zowel SATA voeding als normale voeding geprobeerd (niet tegelijk).
  Is het echt wel mogelijk om een SATA 1 schijf of een SATA 2 aansluiting te zetten, zo ja, waar gaat het bij mij fout.
 • Aansluiting maakt niets uit, zou gewoon moeten werken. Zou gewoon een maandagmorgenmodel kunnen zijn. Cmos al eens gereset?
 • Jep, CMOS gereset, zelfs Bios update gedaan.
 • Hallo,
  Klopt het niet dat je bij asus een diskette met de sata controller erbij krijgt en deze moet installeren door tijdens de installatie van xp op F6 te drukken?

  Gr Mark.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.