Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe laptop

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Voor een vriend ben ik een nieuwe laptop aan het zoeken. Hij zal er veel al op msnen, internetten, en heeeeel af en toe een spelletje Generals Zero Hour. Niet zo veel eisen lijkt mij, alleen wilt hij wel een laptop met Vista Home Premium. Hij heeft een budget van rond de 650 euro.

  Nu heb ik ff op internet zitten rondkijken, en ik zie dat ik/hij een aantal keuzes moet maken.

  Bij 4Launch heb ik 2 Asus laptops gezien, die mij goeie kandidaten lijken.
  De Asus F5R-AP076A-A en de Asus F3M-AP034C-A. Hieronder de specs:

  F5R:
  Intel Celeron 520 (mobile)
  Ati onboard 1100
  1gb
  80gb (5400RPM)
  Webcam
  Vista Home Premium.
  634,50

  F3M:
  AMD Sempron 3400+ (mobile)
  Nvidia 6100 onboard
  1gb
  80gb (5400RPM)
  Geen webcam
  Vista Home Premium
  639,50

  Grootste verschillen lijken mij:
  sempron 3400+ <> Celeron 520
  Nvidia 6100 <> ATi 1100
  Geen webcam <> Webcam
  Prijs zit 5 euro verschil in, dus dat telt niet mee. Het verschil tussen de processors lijkt me het belangrijkste, maar aangezien mijn vriend bijna niks intensiefs gaat doen met de laptop lijkt mij de celeron ook wel voldoen.

  Nu wil ik graag weten wat jullie er van denken, welke jullie zouden nemen van deze 2, of een hele andere voor 650 euro.
  Alvast bedankt,
  Jur
 • Ik zou geen van beide nemen in combinatie met Vista, een 5400 toeren harde schijf en een zeer beperkte videokaart. Het wordt geen genoegen de -optische- leukigheidjes van Vista hierop af te spelen.

  Of wat meer budget uittrekken + Vista of XP draaien. Met XP voldoen beide systemen prima voor de aangegeven toepassingen. Zou voor een goedkopere laptop voor Vista eerder aan een volwaardige CPU denken zoals deze.

  Asus is een goed, maar relatief duur merk. Toshiba is absoluut een A-merk.
 • Maar de laptop die jij laat zien heeft alleen een andere processor, videokaart is het zelfde als 1 laptop die ik had uitgekozen. Is Vista dan zo processor afhankelijk?

  Je hebt wel gelijk, dat Asus relatief duur is, maar je krijgt er ook 2 jaar garantie bij en een draagtas + muis. Deze Asusjes zijn trouwens ook niet veel duurder dan vergelijkbare laptops van andere merken geloof ik. Toshiba heb ik in heel het rijtje niet zien staan.
 • Merk dat Informatique niet doorlinkt.

  Mijn punt is dat je voor € 650 geen laptop krijgt waar Vista aardig op gaat draaien. Vista met bijv. 1 Gig geheugen doet veel beroep op de pagefile (het virtueel geheugen) op de harde schijf. Een 5400 toerenschijf i.c.m. een uitgeklede processor (Celeron bijv.) wordt traag, traag, traag.
  Dan nog eens een licht videokaartje erin waardoor je de grafische trucs van Vista grotendeels moet uitschakelen om nog enige sjoege in het systeem te krijgen……..

  Het KAN, maar het eindresultaat zal teleurstellend zijn. Het is niet voor niets dat Vista bekend staat als een hardwarevreter!
 • Hmm, daar moet ik ff over nadenken. Ik hoorde wel van mensen dat je aan 1gb genoeg zou hebben voor vista. En de videokaart is toch zo slecht nog niet? Hij haalt nog bijna meer punten dan mijn huidige videokaart in m'n desktop, en dat voldoet nog genoeg voor de meeste spellen. Die videokaart zou volgens mij makkelijk vista moeten draaien. Processor zou een punt kunnen zijn, maar is dat echt zo dat vista zoveel van je processor nodig heeft?Anders zou ik maar ff een laptopje met een betere processor zoeken… Welke processor zou je dan aanraden minimaal voor vista?

  Iig bedankt voor je antwoorden!
 • Niemand verder een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.