Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe Laptop

Anoniem
tomvdlee
7 antwoorden
 • Ik zoek een nieuwe laptop. Ik heb mijn oog laten vallen op een Asus F3SV-AS018C. Iemand nog een betere suggestie?

  Nu zie ik deze laptop voor 1208,- Euro bij 4Launch
  http://www.4launch.nl/shop/producteninfo.php?productid=029455

  en voor 1275,- Euro bij Laptops4u
  http://www.laptops4u.nl/info/f3sv-as018c-1433.html

  Bij Laptops4u kan ik nog eea aanpassen maar bij 4launch niet, is dit zinvol?
  Bijvoorbeeld:
  1GB Intel Turbomemory (39,00)
  Een HD van 100GB 7200rpm ipv 160GB 5400rpm (39,00) of
  Een HD van 160GB 7200rpm ipv 160GB 5400rpm (65,00)

  Verder kan ik nog kiezen om bij 4launch een Hitachi 100GB 7200rpm HD te kopen voor 123 Euro. Is het moeilijk om een HD in een Asus laptop te zetten? Heb ik nog wel de 160GB over die ik in een externe behuizing kan plaatsen. Is dit Turbomemory makkelijk te bestellen? Het is een PCI kaartje.
 • De (on)zin van aanschaf van hardware is altijd gerelateerd aan het gebruik dat je ervan gaat maken. Wil je gamen dan heb je andere spullen nodig dan dat je alleen Officetoepassingen en internet draait. Ook belangrijk is of je laptop gaat dienen als desktopvervanger of dat je juist er veel mee op stap gaat en gewicht/formaat (c.q. schermgrootte) belangrijker worden.

  Dus wil je gericht afvies, je doelstellingen veen specificeren.

  Asus is overigens wel een prima merk.
 • Ik weet precies wat ik wil en dat lijkt me ook wel duidelijk. Een laptop met een Nvidia 8600 kaart is een bewuste keus evenals een 15,4 inch beeldscherm. Wat ik mij afvraag is of een 7200rpm schijf zinvol is en of het Turbo memory zinvol is ten aanzien van de prijs. Dit een laptop op basis van het Santa Rosa platform dit is vrij nieuw en hier heb ik nog niet zo veel informatie over kunnen vinden.

  No offense maar op dit soort antwoorden zit ik niet echt te wachten.
 • En op zo'n reaktie zit ik niet op te wachten. Zonder iets aan te geven over je wensen en je gebruik vraag je letterlijk om suggesties of hardwareuitbreidingen zinvol zijn. En dan moeten anderen zomaar in de lucht weten wat in jouw situatie zinvol is?

  Als je geen duidelijke richting aangeeft moet je niet op zo'n bitse manier op een constructief gemeende reaktie reageren. Wie geen heldere vragen stelt vraagt om tegenvragen. Onsportief!
 • [quote:058de58dba="KeesA"]En op zo'n reaktie zit ik niet op te wachten. Zonder iets aan te geven over je wensen en je gebruik vraag je letterlijk om suggesties of hardwareuitbreidingen zinvol zijn. En dan moeten anderen zomaar in de lucht weten wat in jouw situatie zinvol is?

  Als je geen duidelijke richting aangeeft moet je niet op zo'n bitse manier op een constructief gemeende reaktie reageren. Wie geen heldere vragen stelt vraagt om tegenvragen. Onsportief![/quote:058de58dba]

  Ik vond het niet echt een bitse opmerking of onsportieve reaktie van mij. Als je dat zo wel ervaar dan mijn excuses. Ik denk dat er uit mijn keus al blijkt wat ik wil. Ik ben zeker geen beginner op computer gebied dus zie niet de noodzaak om nog eens uit te gaan leggen waarvoor ik mijn laptop ga gebruiken. Ik denk dat je mijn eerste berichtje niet echt goed hebt gelezen of begrepen.
 • KeesA heeft wel degelijk gelijk. Blijkbaar weet je er toch niet zo heel veel vanaf als je ons advies vraagt, dus… Als jij ons niet vertelt wat je met die laptop van plan bent kunnen wij geen zinnig advies geven.

  Dan krijg je van mij het volgende advies: Waarom koop je geen Dell XPS van 2500 euro? is een stuk beter dan de laptop die jij aanhaalt.
  Succes er mee! :wink:
 • [quote:845624080f="arjant2"]KeesA heeft wel degelijk gelijk. Blijkbaar weet je er toch niet zo heel veel vanaf als je ons advies vraagt, dus… Als jij ons niet vertelt wat je met die laptop van plan bent kunnen wij geen zinnig advies geven.

  Dan krijg je van mij het volgende advies: Waarom koop je geen Dell XPS van 2500 euro? is een stuk beter dan de laptop die jij aanhaalt.
  Succes er mee! :wink:[/quote:845624080f]

  Sorry hoor maar jij leest mijn (eerste) verhaal ook niet goed. Ik zit niet zo zeer op een advies voor een laptop te wachten, ik heb mijn keuze in principe al bepaald alleen mocht er voor het zelfde geld een beter aanbod zijn dan houd ik me aanbevolen. Verder zijn mijn overige vragen ook heel erg duidelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.