Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke Camera?

Anoniem
Obi-wan-kenobi
9 antwoorden
 • Ik heb een vraagje:
  Welke van de 2 is beter?

  - Sony Cybershot digitale fotocamera (DSCS700)
  - Samsung Digimax D103

  Het zijn beide digitale camera's/ De ene is iets duurder, maar of ie ook beter is? Hij heeft n.l. minder megapixels.
  Ik weet het niet zo goed?

  Wie weet raad?
 • Megapixels zeggen op zich niet zoveel. Meer pixels op hetzelfde oppervlak geven ook meer ruis. Kijk eens op www.dpreview.com , wellicht word je daar iets wijzer.
 • neem de camera letterlijk in de hand en maak dan je keuze.
 • Persoonlijk ben ik niet zo te spreken over Samsung fotocamera's Sony is over het algemeen beter. Mijn voorkeur zou een Canon zijn.
 • Wat zoek je dan precies? Een camera in welke prijsklasse? Moet ie zo goed mogelijke foto's maken of moet ie juist heel erg compact zijn? Naast Canon Powershot camera's zijn Nikon Coolpix en Panasonic Lumix camera's ook aanraders. Samsung is niet bij uitstek een merk dat bekend staat om goede camera's.

  Sony ook wel, maar dan zit je met die duffe memorysticks. Geef mij maar een camera waar gewoon SD kaartjes in kunnen … Mijn persoonlijke favoriet op het gebied van digitale compactcamera's: De Panasonic Lumix DMC-TZ1, met 10x optische zoom.
  http://tweakers.net/pricewatch/136134

  Of vergelijk er zelf gewoon een paar: www.DPreview.com
 • Ik zou zelf ook kiezen voor een toestel met een standaard en universeel memory stick, SD is er zo één. Zelf heb ik een Canon G3, 4Mp. Deze is al weer een paar jaartjes oud. Een aardige camera. De degelijkheid valt me wel wat tegen. De camera is nog steeds bruikbaar, maar na meer dan 10000 foto's werken de knopjes niet meer zo goed. Een sterk punt van deze camera (en dat geldt niet voor de nieuwere modellen uit deze reeks) is dat de LCD kan worden verdraaid. Dat lijkt niet echt nodig, maar goed, voor sommige foto's vind ik die optie erg handig. Ik heb nu een 10Mp reflex erbij, en daar moet je dus altijd door de zoeker kijken. Dat is best wel even wennen voor mij. Ik zou ook een camera met zoeker nemen. Dan kan je onder wat zonniger omstandigheden ook nog gewoon een foto maken.
  Die Mp is inderdaad een vreemd iets. Voor een normale foto is dat helemaal niet nodig. Bij de meeste opnames van die 10Mp camera halveer ik de resolutie dan ook voor het afdrukken.
 • Ik heb eigenlijk de keuze tussen deze 2 want:
  Rentepunten bij postbank, daar kan je alleen deze 2 krijgen…
  Rentepunten genoeg en aangezien ze bijna verlopen…
  http://www.postbank.nl/ing/pp/page/frameset/form/0,2839,1859_174723_487289779,00.html?FormLinkId=487289779

  En dan bij film en fotografie…

  Dus in de winkel kijken word ook een beetje lastig…
  Ik wil het liefste gewoon de meest goeie.
 • Neem dan maar de Sony, maakt wel redelijke fotootjes.

  Die rentepunten zijn trouwens geen dr*l waard, op internet kost die camera zo'n 150 euro. Volksverlakkerij, die rentepunten.
  http://www.digitalstreet.nl/product_info.php?products_id=3761

  Enne, verlopen ze dan zo snel? website Postbank

  [i:db1fc2d973]** Let op: Rentepunten van verschillende Girorekeningen kunnen niet bij elkaar worden opgeteld. Rentepunten komen drie jaar na bijschrijving automatisch te vervallen.[/i:db1fc2d973]
 • Ja die rentepunten zijn i.d.d. waardeloos.

  Maar dan is alleen die samsung voordelig, die heb ik nog nergens onder de 200 euro gezien…

  Die punten verlopen dan i.d.g. nog niet. Het was eerst n.l. na een jaar, maar nu dus na 3 jaar. Dan gaan ze nog wel ffe mee.

  Maar die samsung is dus niks?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.