Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hoe werk ik met een beamer?

Anoniem
Yoyo
2 antwoorden
  • Binnenkort heb ik een feestje en omdat er een beamer beschikbaar is, lijkt het me leuk om een foto-diashowtje te vertonen. Een laptop heb ik al kunnen lenen. Maar … ik heb geen idee hoe ik dit geheel aan het werk krijg. In mijn omgeving is er niemand die hier verstand van heeft en op internet kon ik ook niets vinden.

    Ik neem aan dat laptop en beamer dmv een usb-verbinding aan elkaar gekoppeld moeten worden. Moet er in de laptop software aanwezig zijn om de beamer functioneel te maken? Of kan het gewoon met een viewer (ik heb de Windows-viewer en IrfanView). Wat moet er allemaal gebeuren (of wat moet ik doen) om mijn foto's op de muur te krijgen?

    Graag jullie hulp hierbij.
  • De beamer kan op dezelfde manier worden aangesloten als dat je een monitor op een computer aansluit. Op de beamer zit dus gewoon een VGA en/of DVI aansluiting. Op je laptop moet dan een VGA uitgang zitten.

    Voor de rest heb je dan geen extra software nodig, je videokaart drivers op je laptop moeten alleen ondersteuning bieden voor een tweede 'monitor'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.