Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe hardeschijf werkt niet goed, pls help!

Anoniem
Kyu
5 antwoorden
 • hey mensen

  ik heb een hardeschijf naast me die niet helemaal oke is.
  het is een externe hardeschijf van 50gb van het merk lacie.
  De hardschijf kan tot ongeveer 30gb opslaan en de rest kan er ook gewoon op geschreven worden alleen dat "onthoudt" hij niet. Als ik zeg maar grote bestanden of veel bestanden er op zet kan hij 20 van de 100 niet lezen. wat ik ook probeer ik kan het neit op een andere computer over zetten. ook heb ik het later geprobeerd om terug te zetten op mijn eigen computer maar ook dat werkt niet.
  ik heb geprobeerd de HD te formateren maar bijna op het eind stop hij er meer. en geeft hij een fout melding.
  kent een van jullie programma's omdit op te lossen of om delen van de hardschijf af te schermen zodat deze niet gebruikt kunnen worden
  alvast bedankt !!!

  (ik gebruik gewoon XP SP2)
 • je zou het kunnen proberen met het (betaalde) programma Partition magic.
  daarmee kun je je HDD opdelen, samenvoegen formateren en whatsoever.

  probeer je harde schijf te formatteren als NTFS. ik vermoed dat je op dit moment de schijf als FAT32 hebt ingedeeld en FAT32 kan niet lezen van bestanden van meer dan 4 Gb.
 • ik heb hem nu geformateerd met NTFS. alleen het apparaat wilde dit alleen met snelformateren doen. als ik normaal formateren doe dan blijft hij hangen bij het laatste blokje.

  kent iemand een programma waar bij het checkt of elke mb (kb of whatever) het nog doet?
 • [quote:465cbc4c61]kent iemand een programma waar bij het checkt of elke mb (kb of whatever) het nog doet?[/quote:465cbc4c61]
  Ga in verkenner of in mijn computer naar de betreffende schijf, klik rechts en ga naar eigenschappen, dan extra en je treft de tab foutcontrole.
  Aanklikken opnieuw opstarten en windows doet z'n best. Wel aanvinken dat de controle ook de schijfruimte doet.
  Succes.
 • Een externHD, daarbij kan je niet alle commando's laten benaderen indien dit via de USB-interface loopt bij dieperliggende problemen.

  De optie is om de Harddisk eruit te halen en in een pc te monteren en vervolgens via de HDD-controller zaken op te lossen, te demonteren en weer terug in de behuizing te schroeven.

  Dat lijkt mij de beste optie, mocht het via usb niet werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.