Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

printer gebruiken vanaf ftp locatie

Anoniem
None
2 antwoorden
 • graag zou ik mijn printer zo willen instellen dat iedereen die gebruik kan maken van de ftp locatie die ik heb bij een internet provider kan printen.

  Facts: ik heb een computer die altijd aanstaat
  de printer is aangesloten op die computer

  nou wil ik niet dat iedereen zomaar in m'n computer kan komen.

  hoe kan ik dit instellen?
 • PC zo instellen dat ie een VPN-server is die altijd "listened" staat op bepaalde VPN-poorten. De bijbehorende accounts inregelen tbv die VPN-tunnel, zodat mensen remote via internet (kabel, adsl) kunnen aankloppen (inbellen is niet het goede woord daarvoor) en dat jouw pc adhv het account met passwoord, de connectie accepteerd.

  Nadat de connectie geaccepteerd wordt door die PC, zal die PC alle "gesharede resources" ter beschikking stellen aan de client. Dus ook de gedeelde printer die de client als netwerkprinter kan instellen (\\publiek-ip c.q. domeinnaam\NETPRINT (naam printer).

  De client kan die printer alleen gebruiken wanneer die via VPN verbonden is natuurlijk.

  Voor connecties van buitenaf moet je wel de poorten waarop je PC "luistert" openzetten in je firewall van je router en je windows-firewall. dmv netstat -a in een dos-boxje weet je op welke poorten hij "luisterd" en de algemene VPN-poort is ook wel daartussen te vinden. Die "open" je op je router.

  En klaar is kees. Documentjes kunnen op de printer geprint worden die aan je pc hangt. Mensen kunnen niet zomaar in je pc komen, want ondanks dat de vpn-poort openstaat moeten nog wel de users geauthenticeerd worden via username/passwrd. Het vergt wel wat kennis maar mocht je in de buurt wonen, neem gerust contact op …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.