Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Dual boot vraag

Anoniem
dorus
3 antwoorden
 • Ik begrijp je probleem met Partition Magic niet: ook partities met besturingssystemen kunnen worden verkleind en vergroot.

  Mocht om wat voor reden PM dit op jouw systeem niet willen, dan kun je het gratis BootitNG proberen.

  Of je neemt een 20 dagen trialversie van Acronis Disk Director Suite.

  Maar eerst zou ik PM vanaf een opstartmedium (floppy/CD) nog eens proberen en vervolgens PM vanuit WindowsXP. Het hoort te werken en je bespaart een herinstallatie.
 • Ik heb een dual boot van Vista en Xp.
  Loopt erg goed echter de partitie van vista is bijna vol en van Xp staat nog genoeg. Dit staat samen op dezelfde harde schijf.
  Nu wil ik wat ruimte wegpikken van xp. Daar dit een systeem partitie is kan dat niet. (partition magic) Nu denk ik dat ik de xp partitie moet formateren en dan opnieuw vista wat groter maken. Daarna xp weer als Dual opnieuw installeren. Is dit de manier of kan het nog anders?

  Jan
 • Met Partition Magic zou je inderdaad ook systeem partities kunnen verkleinen/vergroten. Mits het gaat om Partition Magic 8.0 van PowerQuest. Deze CD is namelijk bootable. Symantec nam deze toen over. Het versie nummer werd 8.01. Ik mag aannemen dat het daar ook nog mee kan. Tenzij Symantec dat programma heeft verknoeid.

  Een ander alternatief programma om partities te verkleinen/vergroten is Gparted.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.