Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Monteren geluidskaart

Anoniem
ApoJapo
16 antwoorden
 • Weet iemand misschien in welke gleuf ik mijn soundcard (soundblaster live) moet monteren? (er zit sound onboard op , of zoiets).

  Alvast bedankt

  [img:54676b96a2]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/llllllllllllllll.jpg[/img:54676b96a2]

  ps. Helemaal onder zit de netwerkkaart (niet zichtbaar)
 • In principe kan ie in elk vrij pci slot. Maar zo te zien heb je een passsief gekoeld videokaartje, dus zou ik hem daar niet direct onder zetten. Maar verder maakt het dus heel weinig uit. Onboard geluid kun je vaak het beste even uitschakelen in het bios.
 • Bedankt, en uitschakelen (setup scherm) in bios moet je gewoon weer bij het opstarten doen .
 • Inderdaad. Je denkt er wel om, de pc even helemaal uit te zetten (stekker ook eruit), voor je begint te sleutelen?
 • Ja, ik moet trouwens wel want ik moet steeds van pc veranderen voor hulp :) . Ik heb goed gekeken hoe ik hem moet aansluiten maar zou niet weten hoe. Dus dan toch maar weer vragen…

  [img:d8a46195aa]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/guio.jpg[/img:d8a46195aa]

  Als het goed is moet ik hem bij mijn cd-rom kunnen aansluiten, hoewel daar wel een blauw snoertje naar mijn moederbord gaat (linksboven zie je nog een stukje)
 • Dat is een analoog audio kabeltje. Loopt van de cdrom naar de geluidskaart. Heeft tegenwoordig geen nut meer. Of je moet nog met windows98 draaien of zo. Als je xp gebruikt, kun je hem er gewoon uit laten.
 • Ik heb win 98. Mijn comp. detecteerd mijn geluidskaart (sound blaster live) wel alleen lukt het mij niet om de software te installeren (''pc kan een soundblaster live kaart op deze comp niet vinden''; aldus de driver setup). Zijn het dan waarschijnlijk de verkeerde drivers of is mijn geluidskaart niet goed aangesloten. MAW; [b:6da94111fe]als mijn pc de geluidskaart kan vinden bij nieuwe hardware, wil dat dan zeggen dat hij ook goed is aangesloten[/b:6da94111fe]


  Bedankt
 • Welke driver gebruik je? Een meegeleverde of een gedownloade? Downloads willen nog wel eens zeuren, dat er nog geen driver is, en dat ie daarom ook niet geupdatet kan worden.

  Problemen met herkenning komen ook wel voor, als de chipset drivers (moederbord) niet up to date zijn.
 • Een gedownloaden. Wat ik nog vergeten te zeggen was: bij het opstarten staat er ''press contral- alt- delete for setup''. Wanneer ik dat doen gebeurt er niks behalve dan dat de comp. weer opnieuw opstart. Ik heb de onboard audio nog niet uitgeschakeld.
 • Er is wel een truc voor die gedownloade. Haal eerst je temp dir leeg, normaliter is dat c:\windows\temp\ . Start daarna die installer op en wacht tot de foutmelding. Dan niet afbreken, maar alles wat in de temp dir staat naar een andere directory kopiëren. Als het goed is, staan daar nu de juiste drivers in. En die kun je vervolgens installeren middels zoeken naar nieuwe hardware.
 • Het is gelukt om de drivers te installeren. Ik heb nu geluid. Alleen als ik de geluidskaart moet detecteren in het spel ''grand prix koning 2'' krijg ik steeds de melding ''kan geluidskaart niet detecteren''. Misschien dat dit te maken heeft met de onboard geluid.

  Ik heb hem in de bios proberen uit te schakelen maar zie niet hoe..

  [img:16c702a153]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/llllllllllllllllll.jpg[/img:16c702a153]

  [img:16c702a153]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/pppppppppppppppppp.jpg[/img:16c702a153]


  Dit is mijn laatste poging. Anders ga probeer ik wel een pc in elkaar te flansen van al mijn 1000 onderdelen die ik inmiddels heb
 • Ik zou hem inderdaad wel bij die onboard peripherals verwachten. Kun je daar niet scrollen, dat er nog meer opties staan? Zie je het onboard geluid ook nog bij de drivers staan?
 • Nee, dat is het hele menu. En ik heb de drivers verwijdert maar de comp. detecteerd steeds nieuwe hardware. Omdat op een andere comp. gp2 deze geluidskaart wel kon detecteren denk ik dat het spel nog gewoon zoekt naar mijn onboard sound. Dus dan is hij nog als primaire kaart ingesteld. Alleen hoe verander ik dat.

  Een complete reinstall lijkt mij zinloos?
 • Als in het BIOS de onboard geluidskaart niet te vinden is, zou het ook nog kunnen dat je deze kunt uitschakelen via een jumper op je moederbord. Check daarvoor je moederbord manual. Of op de site van de fabrikant. Of meldt om welk merk/type moederbord het gaat.
 • Dank u Jolo,

  [img:67f94e0b68]http://i10.photobucket.com/albums/a102/ApoJapo/lllllll.jpg[/img:67f94e0b68]
 • Daar zie ik hem ook niet bij staan. Maar jumpers? Hoe oud is dat ding wel niet? ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.