Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Router geinstalleerd,maar werkt niet.

12 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een netgear router aangesloten op mijn pc met windows vista,maar als ik de kabel van de 2e pc in de router steek doet hij helemaal niks en krijg ik geen verbinding op de de 2e pc met internet. Nu is mijn vraag of dat kan komen doordat ik onder waar de router staat windows vista heb en boven de 2e pc windows xp? Heb mijn provider gebeld ,maar die kunnen me niet verder helpen,volgens hun ligt het aan de kabel. Maar die is nieuw. En aangezien ik niet veel verstand van pc's heb stel ik hier maar de vraag. mvg lenie
  • welkom op het forum! vista of xp, dat maakt voor de router geen verschil. er is toch geen firewall die de zaak tegenhoudt? heb je verbinding (configuratiescherm - netwerkverbindingen - lan)? die kabel zal wel oké zijn, maar is die 2e pc dat ook? kijk eens configuratiescherm - systeem - hardware -knop apparaatbeheer. staan daar gele driehoekjes met uitroeptekens, speciaal als je kijkt bij het item netwerkadapters (staat daar een plusje voor, dan eerst ook even daarop open klikken) zodat je je kan zien of je netwerkkaart goed zit. indien daar zo´n geel dingetje bij staat: laat xp dan de stuurprogramma´s vernieuwen.
  • Open een dos-boxje en doe een ping [intern IP Router] reply'ed ie dan heb je verbinding met de router en ligt het niet a/d kabel.
  • aswin, dan moet je wel even uitleggen hoe je dat moet doen, want hij geeft al aan dat hij niet veel verstand heeft van computers. ga naar start --> uitvoeren ---> typ: cmd typ:ipconfig als het goed is zie je nu een ipadres, een subnetmasker en een standaardgateway. allemaal met getallen erachter dus niet 0.0.0.0.0.0.0 Als deze er niet staan typ je: ipconfig /renew (vergeet niet de spatie) en daarna ipconfig /release
  • De weg naar dit forum is ook gevonden. Inhuur is mogelijk :-) voor cursus.
  • kijk hier eens en anders in t subforum over Netwerken en instalatie suc6 AZ
  • laten we nu eerst eens afwachten of ts lenie nog wel zit te wachten op onze suggesties.....
  • zit id nog wel te wachten op suggesties :D . En idd bedankt dat je er even bij schrijft hoe ik het doen moet,anders was het geheimtaal voor me geweest. :wink: Had in het weekend geprobeerd om de internet kabel rechtstreeks op het modem onder aan te sluiten. En toen kreeg ik dus ook geen verbinding. Begin toch ook aan de internet kabel te twijfelen. Maar ga jullie tips straks even uitproberen. Hoop dat ik er slim genoeg voor ben :oops: ,bedankt alvast. groetjes lenie
  • heb het geprobeerd,maar als ik intoets ipconfig zegt hij dat het medium of zoiets niet is aangesloten. Nu heb ik de internet kabel net aan mijn pc onder aangeloten en krijg ik onder ook geen internet! begin nu toch wel heel erg aan de kabel te twijfelen. op de kabel die ik met advies heb gekocht bij de gamma staat, utp 26awgx2p cat 5e patch cord cable. Ik ga eens even een andere kabel halen en die uitproberen. groetjes lenie
  • je zult m.i. echt met deze suggestie moeten beginnen: kijk eens configuratiescherm - systeem - hardware -knop apparaatbeheer. staan daar gele driehoekjes met uitroeptekens, speciaal als je kijkt bij het item netwerkadapters (staat daar een plusje voor, dan eerst ook even daarop open klikken) zodat je je kan zien of je netwerkkaart goed zit. indien daar zo´n geel dingetje bij staat: laat xp dan de stuurprogramma´s vernieuwen.
  • De zaak nog eens even teruggelezen, lijkt mi het meest op een IPconflict, . Als je zoals eerder aangegeven je netwerkkaart-tab opent, en bij eigenschappen van IP gaat kijken, staat daar dan aangevinkt "automatisch netwerkadres verkrijgen"? En heb je FAQ's bij t subforum 'Netwerken > aanleg "al nagekeken?? We horen je wel weer Suc6 AZ
  • Kijk, het 'begin' is gemaakt :D Maar het is duidelijk. Nog steeds met good-old-dos kom je een heel eind qua troubleshooting. Raak 'werkloos' hierdoor ... :-) Provider had dus het goed. CAT5 UTP is een bepaling waardoor ondermeer 100 Mb/sec door het lijntje kan. Is tegenwoordig algemeen en ook wat ze je geven in de winkel. UTP-kabels kunnen slijten, vooral op plekken waar gelopen wordt. Heel goed van je dat je de 2e PC uitprobeerde en daar hetzelfde kon reproduceren. Dan weet je dat het niet specifiek aan je windows-instellingen c.q. hardware ligt. Een ping [ip-router] had dat al aangegeven - no reply, no reply (4 keer). Dan weet je vaak voldoende. De PC kan de router niet benaderen voor het afnemen van een intern-IP, en daardoor dus geen internet of netwerkshares. Troubleshooting is dus gewoon een kwestie van "veel dingen uitsluiten" en een "begin" maken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.