Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer houd niet van schakeldozen

Anoniem
tinus89
10 antwoorden
 • Hallo,

  ongeveer 1.5 jaar geleden kocht ik voor zon 5 euro p/st bij de praxis van die stekkerdozen met zon rode schakelaar voor de pc. 2 stuks, 1 voor de gezins pc en 1 voor mijn eigen pc.

  De pc's worden ongeveer even regelmatig gebruikt.

  Na ongeveer een maand of 8 ging de mijne stuk(schakeldoos, niet pc).
  Geen bonnetje meer, ach, kan gebeuren. Nieuwe gekocht, en deze werkte 6 maanden. Ook toen ging deze stuk. Toen maar een van de blokker gekocht, maar ook het bonnetje stom genoeg kwijt geraakt. Want gisteren, zei hij voor de 3e keer: doe het zelf maar!

  De stekkerdoos geeft geen stroom meer door, schakelaar gaat niet branden, dus waarschijnlijk defecte schakelaar.

  Maar 3 in anderhalf jaar, evenveel gebruikt terwijl de ander niet stuk gaat? Hij word niet blootgesteld aan stof, klappen, vocht etc.

  Wie weet raad?
 • Toevallig net (ook de Praxis Groningen :wink: ) zo'n stekerdoosje met rode knop bij iemand vervangen. Die doos brandde niet door, maar de PC viel regelmatig uit. Ik dacht: eerst het doosje vervangen voordat ik met nieuwe voedingen ga klooien.

  Heb als eerste, goedkope, oplossing ook bij de Praxis een grijs doosje van 11 Euro gekocht. Eéntje met overspanningsbeveiliger. Nou niet echt professioneel spul, maar het uitvallen van de PC is akuut gestopt.

  Waarschijnlijk brakke partijen, hoewel je je mag afvragen of je een duur stuk elektronica op een stekerdoos van 3 Euro moet zetten. Bij mij gaat het al jaren goed overigens. Ook 3 Euro bij de Praxis.
 • precies, dat vind ik dus zo bijzonder.

  De pc gebruikt misschien een 20W meer, maar dat kan het niet zijn.
  Het enige wat mijn pa nog bedacht is, dat wanneer een CRT beeldscherm aanspringt(vooral een met trinitron beeldbuis, dus plat) hij een enorme piekspanning trekt. Misschien meer dan een bolle CRT. Dat is het enige verschil wat ik zie.

  Maar dan nog, 3 schakeldozen stuk, zelfde euvel, nog nooit eerder 1 stuk gehad waar dan ook, en de andere uit de zelfde partij(ze zaten per 2 verpakt dus moet haast wel) houd het al 1.5 jaar vol…..
 • Ik heb een wat luxere gekocht, een lange waar 10 randaarde stekkers in kunnen. Nooit problemen mee gehad. Ik heb wel zo'n goedkoop ding voor mijn stereo (en kabelmodem). Ook nooit problemen mee. Ik gebruik die schakelaars nooit. Dus hoe slijtvast die zijn, daar kan ik weinig over zeggen.
 • Drie Groningers en hun schakeldozen. Veel gekker moet het niet worden. :D
 • Of zou de spanning hier hoger zijn, omdat we dichter bij de eemscentrale zitten? ;-)
 • hahahah heerlijk off topic weer.


  Maar dat verklaard nog steeds niet waarom ze op de ene plek wel stuk gaan en op de andere plek niet?
 • Misschien dat jouw pc wat meer stroom trekt? Of veel langer aan staat?
 • De mijne gaat al 5 jaar mee. (misschien is het een Belgische? :lol: )
 • Ook hier in Amsterdam heb ik er ervaring mee. Dus dat de schakelaar van een contactdoos sneuvelt. Ik heb er nu twee contactdozen met schakelaar van een plaatselijke elektronica winkel. Daarvoor had ik andere contactdozen met schakelaars, die sneuvelde.

  Ik had dit probleem lang geleden ook met een voeding schakelaar aan de achterkant van een oude PC. Ik schakelde aan en drukte op de knop aan de voorkant van de systeem kast. Windows was aan het starten totdat ik plotseling het geluid hoorde van over springende vonken. Nog voordat ik stekker uit het stopcontact kon trekken, was de PC al uit.

  Dus het zou er mee te maken kunnen hebben dat de schakelaar geen goed contact meer maakt, waardoor er vonken gaan overspringen. Als dat gebeurt, verbrand de schakelaar. Dat is ook de reden dat ik overstapte naar contactdozen met schakelaars.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.