Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toshiba 500GB Ext.HDD PX1269E probleem !!!

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Oké,

  Ik doe voornamelijk videbewerking en moet grote files (boven de 4GB) kunnen stockeren. Daarbij switch ik tevens tussen PC en MAC.

  Ik kocht dus bovenstaand ext.HD-model.

  Ik formatteerde het boeltje via mijn MACBOOK in HFS.
  Zo zit ik niet met de 4GB limiet.
  Door Macdrive 6 te installeren op mijn PC kan ik zorgeloos de HFS schijf lezen en gebruiken.
  Alles werkte top notch!!

  Nu heeft die harde schijf een extra partitie. Als je hem via USB aankoppelt, verschijnt er normaal een eerste securityschijf (27mb) waarin je een paswoord moet invullen. Heel omslachtig want voor mac heb ik een snelkoppeling stanop mijn desktop, via PC ging dat niet.

  Nu blijkt die eerste schijf NIET meer op te starten.

  1/ Mijn PC zegt: "Windows kan niet van deze schijf lezen: mogelijk beschadigd of indeling niet compatibel."
  Vermits ik op PC die security schijf niet opgestart krijg, geraak ik dus ook niet op de feitelijke HD van 500GB waar al mijn gegevens op staan.

  2/ Wanneer ik de HD aan mijn macbook koppel zegt deze: "De schijf die u hebt geplaatst kan niet door deze computer worden gelezen". Negeer of verwijder.
  Ik negeer, druk op de snelkoppeling "SecureHD login", voeg het standaard paswoord in '12345" en mijn HD van 500GB springt prompt in FINDER open met alle files er netjes in.

  RESULTAAT:

  Er is logischerwijze een probleem met de secureHD login opstartschijf. Zowel pc als mac kunnen ze niet lezen.
  Wat moet ik doen??? Want alle belangrijke files die ik heb, staan op de werkende HD schijf. Maar ik kan mijn HD dus nergens anders meer aankoppelen dan op mijn eigen macbook (want die heeft gelukkig en toevallig die securehdlogin snelkoppeling staan).

  Kan ik die secureschijf op één of andere manier uitschakelen of wissen, zodat de echte en werkende HD schijf meteen verschijnt wanneer ik die aankoppel, zowel op pc als mac?


  DANK BIJ VOORBAAT!
 • niemand?
 • Als de tweede schijf van encryptie gebruik maakt, vrees ik dat je alles kwijt bent, als je de eerste wist.

  Er is trouwens een windows programma transmac, wat mac schijven kan lezen en beschrijven. Ik weet niet of het met je probleem helpt, maar op zich lijkt het me voor jou wel interessant.

  http://www.asy.com/scrtm.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.